Shantel & Bucovina Club Orkestar


De koning van de Balkanpop en zijn orkest komen vanavond de zaal op z'n kop zetten met feestelijke en aanstekelijke balkanhits!

Shantel is de onbetwiste koning van de balkanpop. Met dikke hits als Bucovina, Disko Partizani en Mahalageasca op zijn naam weet de Duitse muzikant en producer al flink wat jaren de dansvloeren te vullen voor de zomerse balkanklanken.

Shantel begon zijn carriere als dj en producer van loungemuziek, maar kwam als snel terecht bij zijn balkan georiënteerde roots. Hij begon met het remixen van de muziek van orkesten zoals Fanfare Ciocarlia, Mahala Rai Banda en Boban Markovic Orkestar.

Dit leverde twee verzamelalbums op die toch wel mogen doorgaan als klassiekers in de balkanbeats. Nadat Shantel met deze muziek als dj de hele wereld over reisde en voor volle zalen het balkanvirus verspreidde, was hij toe aan een nieuwe uitdaging.

Geheel in de traditie van Roemeense en Servische balkanfanfares richtte Shantel zijn eigen Bucovina Club Orkestar op. Een concert van dit orkest is een groot feest, waarbij de band zowel het eigen werk van Shantel als ook de bekende traditionals en classics voorbij komen. Zie hieronder alvast een feestelijk voorproefje met een van zijn grootste hits 'Disko Partizani'.