Sonata Arctica


The Days of Grays Tour 2011


+ Labyrinth + Triosphere


De Finse powermetalmannen van Sonata Arctica zijn keihard terug!

De heren van Sonata Arctica zijn stuk voor stuk monstermuzikanten die de meest waanzinnige melodieuze prog- en powermetal maken. Iron Maiden meets Dream Theater, Nightwish, Epica en Stratovarius zullen we maar zeggen. Ofwel: dikke riffs, fenomenale solo's, imposante zang en een bombast waarmee ze je flink zullen opzwepen.

In juni 2008 stond de band  al eens in de Effenaar. Toen lieten ze een staaltje vakmanschap van de bovenste plank zien en horen. Sonata Arctica is een band die zichzelf blijft vernieuwen. Op de laatste twee albums (‘Unia’ uit 2007 en ‘The Days of Grays’ uit 2009) deinsden de Finnen er niet voor terug onontgonnen terrein te bevaren. Soms komen ze wat heftiger uit de hoek, de andere keer implementeren ze weer wat meer progressieve elementen.  

2011 is het jaar waarin Sonata Arctica alweer vijftien jaar bestaat. Een jaar waarin ze ongetwijfeld weer onbegane paden gaan betreden. Maar ook een jaar waarin ze terugkeren op bekend terrein: de grote zaal van de Effenaar. Heet de heren uit het koudste deel van Finland een warm welkom!

 De Italiaanse band Labyrinth en Triosphere uit Noorwegen zullen het stevige voorprogramma verzorgen. Drie powermetalmonsters voor de prijs van een dus.