E-troit Festival - Deep Techno Session


Mike Dehnert (DU, Tresor, Berghain) + Jeff Rushin (Amsterdam, ON and ON) + Tachini (DommelVallei, Awakenings) + Dish (Broke) + Gunha3 Visuals.


Op zoek naar de roots van de elektronische dansmuziek.

Vanavond de eerste editie uit de serie 'E-troit Festival Sessions'. Spannende, muzikaal onbegrensde avonden waarin het organiserende DommelVallei op zoek gaat naar de roots van de elektronische dansmuziek.

Diverse gerenommeerde clubs als Tresor en Berghain, zijn als een blok gevallen voor Mike Dehnert (Fachwerk, Clone), momenteel één van de meest interessante artiesten van de 'Neue Berliner Technoschule'. 'Sexy', 'Masculine' en 'Phat Techno' zijn treffende omschrijvingen van zijn sterk in populariteit groeiende producties. Vanavond staat er een extra lange 2,5 uur durende dj-set op het programma, waarin hij ongetwijfeld veel van zijn nog niet eerder gepubliceerde werk laat horen. Onversneden diepe techno, doorspekt met vette subs en hier en daar een vleug dubstep en garage. Zo horen we het graag. Mike Dehnert's première op Nederlandse bodem mag je niet missen!

Jeff Rushin's eerste kennismaking met elektronische muziek vond plaats in de jaren '90. Al snel raakte hij volledig in de ban van het zwarte goud en begon zijn muzikale carrière duidelijke vormen aan te nemen. Jeff's sets zijn diep, warm en energiek en staan model voor de nieuwe 'Minimal+' stroming waarbij oldschool techno invloeden zich steeds duidelijker doen gelden. Als organisator van de Amsterdamse ON and ON-feesten en met diverse releases op o.a. Code Minus, Ketra en Outland is Jeff Rushin een naam die je in de toekomst ongetwijfeld vaker zult horen.

'Eindhovens Trots' is een titel die Sergio Karijopawiro aka Tachini niet misstaat. Het is dan ook niet verwonderlijk dat zijn producties op Naked Lunch en Common Good momenteel razend populair zijn. Na zijn Eindhovense Awakenings-optreden van 2009 volgden er diverse boekingen met als hoogtepunt een optreden in Club Fabrik Madrid, waar hij de line-up sierde met o.a. Ben Sims, Technasia & Dosem en The Advent. Naast vaste DommelVallei-kracht heeft Tachini inmiddels ook een residency in Club Poema verworven. Tachini en Eindhoven, echt wel. Trots? Je weet toch, doe je ding …

Wie de Broke-avonden in het Stroomhuis kent, weet waar we het over hebben. Dish (Mijke Hurkx) is een Eindhovense artieste die de draaitafels moeiteloos om haar vinger windt en de dansvloer  blootstelt aan haar muzikale grillen. House, dubstep, minimal, soul, funk en diepe techno je kunt het allemaal smakelijk en hapklaar geserveerd op je bord krijgen. Sinds dit jaar weten ze ook op Extrema Outdoor wie Dish is. Wie volgt?