Vlammende Vlamingen: o.a. Wallace Vanborn


Wallace Vanborn + Boston Tea Party + The Bear That Wasn't + dj Willem Jongeneelen


Vlammende Vlamingen: o.a. Wallace Vanborn

Kom vanavond drie geweldige nieuwe Belgische bands checken en krijg er nog een nieuwe dansavond op de koop toe!

De Vlammende Vlamingen zijn terug! Vanavond presenteren we je de eerste editie van een nieuwe serie avonden met de tofste nieuwe Belgische bands. Dat er bij onze zuiderburen aan de lopende band geweldige muziek gemaakt wordt is natuurlijk niets nieuws meer. Maar het lijkt de laatste tijd wel alsof ze de snelheid van de lopende band flink hebben opgevoerd, want de stroom aan toffe acts blijft maar toenemen. Reden voor ons om je met enige regelmaat verse Belse waar aan te bieden. Bands die op de rand staan om door te breken bij een groter publiek, zich al in de kijker wisten te spelen op de grote Belgische festivals als Dour en Pukkelpop en nu via Eindhoven ook ons land gaan veroveren!

The Bear That Wasn’t
We openen deze eerste editie uiterst sfeervol en intiem met The Bear That Wasn’t, het geesteskind van zanger en gitarist Nils Verresen. Zijn naam ontleende The Bear That Wasn’t aan een kinderboek van Frank Tashlin. Met zijn liedjes leunt hij aan Elliott Smith, Bon Iver en Sufjan Stevens, maar ook zijn Vlaamse collega’s Isbells en The Bony King Of Nowhere. Zijn prachtige debuutplaat ‘And So it Is Morning Dew’ verscheen in het voorjaar van 2010. In oktober van vorig jaar al vertrok hij voor een vol jaar op tournee door België. Via Facebook zocht en vond The Bear That Wasn’t 365 vrienden die hem elk een dag onderdak willen bieden. In ruil zal The Bear That Wasn’t zijn gastgezinnen verwarmen met zijn fluisterliedjes. Van dit unieke project verschijnt later een film van TRS, het talentvolle Brusselse productiehuis dat eerder meewerkte aan ‘Part of the Weekend Never Dies’, de tourdocumentaire van Soulwax.

Boston Tea Party
Na de prachtige luisterliedjes van The Bear That Wasn’t schakelen we door naar de derde versnelling, want het tempo gaat rap omhoog als het duo Boston Tea Party op het podium verschijnt. Boston Tea Party zijn twee liefjes die gestoorde noisepop brengen met enkel een overstuurde akoestische gitaar, een homemade stompbox (aangedreven door een paar flamencoschoenen on speed) en hun stemmen. Onder begeleiding van Tim Vanhamel wordt de debuutplaat ‘Little Trouble Kids’ in twee opnamesessie op de band gezet. Het resultaat is gruizig, rammelt, en rete-catchy.

Wallace Vanborn
Het Gentse Wallace Vanborn heeft met haar debuut ‘Free Blank Shots’ een rockplaat van jewelste afgeleverd. Een plaat waarbij de band laat horen dat putten uit de rockmuziek van afgelopen twintig jaar een fris resultaat kan opleveren. Met een mengelmoes van laten we zeggen Queens of The Stone Age, Dinosaur jr., Millionaire en Faith No More zal Wallace Vanborn vanavond gegarandeerd zorgen een welverdiende dosis opwindende gitaarrock! Als het om songs schrijven en grooven gaat hebben de broeders van Triggerfinger er geduchte concurrent bij. Of medestander. België is in ieder geval rockband van formaat rijker!

dj Willem Jongeneelen
Wie kun je nu beter vragen om deze avond te omlijsten dan onze grootste Belgoloog zelf? Willem Jongeneelen deelt als journalist van OOR al jaren zijn passie voor Belgische muziek. Hij ontdekt de nieuwste talenten, schreef over alle grote bands en heeft een platenkast waar waarschijnlijk zo’n beetje elke Belgische release in moet staan.