Rub-a-dub club


The roots of dancehall


Ovadoze Movement + Riddim Shower


Irie vibes guaranteed!

Rub-A-Dub Club is de nieuwe reggae en dancehall clubavond in de Effenaar, waarbij het zwaartepunt zal liggen bij de Jamaicaanse muziek uit de jaren '70, '80 en '90 en waarbij de sfeer van de 'good old days' zal worden terug gebracht.

De afgelopen jaren is reggae en dancehall flink veranderd en steeds sterker beïnvloed door hiphop en r&b, waardoor reggae en dancehall steeds verder verwijderd zijn geraakt van haar oorspronkelijke sound. Rub-A-Dub Club is er voor de liefhebbers van deze oorspronkelijke sound, maar ook voor de mensen die graag de roots van reggae en dancehall willen (her)ontdekken, want op een Rub-A-Dub Club avond zul je de nodige classics voorbij horen komen.

Rub-A-Dub Club wordt naast de Effenaar ook in de Amsterdamse poptempel Paradiso geörganiseerd. De muziek tijdens deze eerste Eindhovense Rub-A-Dub Club zal worden verzorgd door Ovadoze Movement en Riddim Shower Hi-Fi Power.

Ovadoze Movement is geen onbekende in de Effenaar. Reeds een flink aantal malen verzorgden Danny Pepperseed, Kri$$ en Mr. Scissors de muziek voor en na concerten in de Effenaar van onder meer Sizzla, Beres Hammond, Morgan Heritage en Ziggy Marley. Daarnaast kun je Danny Pepperseed elke woensdagavond met zijn Dancehall Vibes radioshow horen op Stadsradio Helmond. Tijdens Rub-A-Dub Club kun je van Ovadoze Movement een strakke classics selectie verwachten uit hun enorme platencollectie.

Het Amsterdamse Riddim Shower Hi-Fi Power is één van de weinige soundsystems uit Nederland die ook daadwerkelijk over een eigen soundsystem set beschikt. Hiermee speelden Jumbo, Kouadio, Joshua en Ronaldo op festivals als Kwakoe (Amsterdam), Two Sevens Splash (Amsterdam) en Rastaplas (Zoetermeer). Ook kun je Riddim Shower regelmatig horen spelen bij reggaeshows in Paradiso en Melkweg in Amsterdam. Riddim Shower is elke dinsdagavond te beluisteren met hun radioshow It’s Riddim Shower Time op Groove FM in Amsterdam. De flinke collectie van Riddim Shower zal uit de kast worden gehaald voor Rub-A-Dub Club, dus niceness guaranteed!

Volg @rubadubclubNL en @dannypepperseed op Twitter voor de laatste updates over Rub-A-Dub Club