The Clash of the Cover Bands


4e Halve Finale Noord-Brabant


Frappandt + SOwieSO + SP11 + Squeezer + Subluxation + Testing John + The Barnfarmers + The One + VILT


Wie wordt "the best"en wie "the rest"?

Vanavond vindt in de Effenaar in Eindhoven de 4e en laatste Halve Finale plaats van de zevende jaargang van 'The Clash of the Cover Bands' voor de regio Noord-Brabant. De negen coverbands die in deze Halve Finale staan, hebben in de selectierondes voor de zomer laten zien over de juiste kwaliteiten te beschikken om verder te gaan op 'The only road to Paradiso'. Zij zullen alles uit de kast halen om de vakjury en het publiek te overtuigen een plaats in de Regio-Finale te verdienen.

De Halve Finales zijn een aanloop naar de regionale finale. Met de winnaars uit de voorrondes/selectierondes zijn de betere bands overgebleven en gaan zij de muzikale strijd met elkaar aan om de zeer gewilde plaatsen in de Regio-Finale. Tijdens de Regio-Finale vervolgen de bands 'The only road to Paradiso' met het uiteindelijke doel de 'Beste Coverband van Nederland 2010' te worden en de daarbij behorende 'The Clash of the Cover Bands Award 2010' in de wacht te slepen. Bij het winnen van deze Award hoort ook het prijzenpakket dat o.a. bestaat uit het opnemen van een CD-single met videoclip, die landelijk geplugd en gedistribueerd wordt en een tour van minimaal 20 optredens.

Vanuit deze Halve Finale plaatsen de vakjury- en de publiekswinnaar zich voor de Regio-Finale van Noord-Brabant, die wordt gehouden op zondag 19 december a.s. in 013 Tilburg. In de Regio-Finale worden Broadcast beeld- en audio-registraties gemaakt van alle bands. Van het beste nummer wordt een single met videoclip gemaakt. Deze single komt in 'The Clash Hitlijst' op www.theclashofthecoverbands.com, waar men gratis dagelijks kan stemmen. De uiteindelijke winnaar van deze interactieve chart krijgt tijdens de Landelijke Finale 'The Clash Hitlijst Award' uitgereikt en wordt tevens beloond met een optreden op het gerenommeerde 'Leidseplein LIVE' festival in Amsterdam.
De videoclips worden net als de singles geplugd bij de regionale en landelijke radio- en tv-stations en zijn te bekijken via www.theclashofthecoverbands.com.

Vanaf de Regio-Finale worden de muzikanten ook individueel beoordeeld en kunnen zij genomineerd worden voor de Individuele Awards, Beste Drummer, Beste Gitarist, Beste, Bassist, Beste Toetsenist en Beste Vocalist, die tijdens de Landelijke Finale worden uitgereikt.
Maar.... voor de uiteindelijke winnaars van de Regio-Finale ligt er een eervolle taak: zij mogen hun regio gaan vertegenwoordigen in de Landelijke Halve Finales in dé poptempel van Nederland: PARADISO!!

De jury beoordeelt de bands op o.a. techniek, arrangementen, presentatie en samenspel. De band gekozen door de vakjury en de band met de meeste publieksstemmen gaan door naar de volgende ronde.

Nu al is zeker dat deze Halve Finale in de Effenaar erg spannend en dynamisch gaat worden, omdat de verschillen onderling minimaal zijn. Er staat veel op het spel voor de bands en zoals altijd zal het publiek uiteindelijk de grote winnaar zijn.

Programma (in willekeurige volgorde):
- Frappandt: Pop, Rock coverband uit Loon op Zand
- SOwieSO: Nederpop coverband uit Alphen
- SP11: Pop, Soul coverband uit Den Bosch
- Squeezer: Stiff Little Fingers tribute uit Vlierden
- Subluxation: Funk, Rock coverband uit Waalwijk
- Testing John: Rock coverband uit Deurne
- The Barnfarmers: Bluegrass, Country coverband uit Tilburg
- The One: Funk, Pop, Rock coverband uit Hilvarenbeek
- VILT: Rock coverband uit Eindhoven