Atari Teenage Riot + Aux Raus


Atari Teenage Riot + Aux Raus

Start the Riot! De godfathers van de digital hardcore komen de tent afbreken! Samen met onze eigen relschoppers Aux Raus, yeah!

Dames, heren, bereid je voor om compleet platgewalst te gaan worden. De godfathers van de digital hardcore stuiteren namelijk nog steeds keihard met de kont tegen de krib. Alec Empire komt samen met Nic Endo en CX Kidtronik even goed vol gas geven in de Effenaar.
Voor wie ATR nog nooit aan het werk zag of hoorde: de groep uit Berlijn is confronterend, agressief, compromisloos en compleet mesjogge. Maar vergis je niet: achter de ultrahoge muur van geluid, schuilt een scherpzinnig anarchistisch ingestelde visie. Opgericht in 1992 vormde ATR een antifascistisch bolwerk dat gabber mengde met punk. Een soort Aux Raus avant la lettre eigenlijk. Na de dood van kernlid Carl Crack in 2001 (de band was al een jaar daarvoor ontbonden) zag het er niet meer naar uit dat Atari Teenage Riot ooit nog zou terugkeren. Totdat begin dit jaar de reünie en hernieuwde line-up werd aangekondigd. Wat bleek? Het trio heeft nog geen millijoule aan energie ingeboet. Reken erop dat je hartslag flink omhoog gaat tijdens deze mindfuck!  

Aux Raus
Een betere support dan Aux Raus kun je bij Atari Teenage Riot eigenlijk niet krijgen. Er zijn veel parallellen tussen de twee acts. Ze maken allebei een weergaloze mix van gabber en punk en gaan live tot het allerkleinste gaatje. Aux Raus gooit beste van Atari Teenage Riot, Iggy Pop, Sex Pistols, Venga Boys en Gabber Piet op een hoop en maakt er doorgaans een ouderwets goeie bende van!