65daysofstatic


+ Cicil Civic + Nedry


Geflipte postrock band uit de UK met invloeden uit de drum n bass, noise en industrial

 

Live Foto's gemaakt door: @lo3k @sjnien @iMaaiPijnenburg @utoopist

Het britse viertal 65daysofstatic is inmiddels een graag geziene band op de Nederlandse podia. En terecht, want de geflipte, met electronica doorspekte postrock is een ware live sensatie.

65daysofstatic is niet een band die je zomaar eventjes een label op plakt. De basis mag dan uitgesponnen en soms psychedelische postrock zijn, de band weet op geweldige wijze industrial en drum n bass invloeden in haar muziek te verwerken. Hierdoor wordt de muziek van de band niet alleen gelaagder, maar vaak ook bijna dansbaar.

Een concert van deze band onderga je als een trip. Je wordt meegezogen in de muziek die het ene moment kil en minimaal is, dan weer vol en bombastisch en niet zelden chaotisch.
De band speelde de afgelopen jaren al op vele festivals in de Benelux, waaronder Dour, EuroSonic en Incubate (toen nog ZXZW), maar meest opzienbarend zijn toch wel de supportshows van The Cure die de band deed in 2007.

Vanavond speelt de band in het kader van de tour rondom de nieuwe plaat 'We Were Exploding Anyway', die eerder in 2010 verscheen.