Club3voor12/Eindhoven


The Dirty Denims + Fourteen Twentysix + Barbabob + afterparty met dj's: Quickfade vs. Xinix + The Screaming Mimis


3VOOR12/Eindhoven presenteert jong talent en bekende lokale helden. Vanavond met gratis afterparty!

Onlangs werden de drie namen van deze 3VOOR12/Eindhoven clubavond bekend gemaakt: Woody & Paul, Kylfa en The Dirty Denims. Twee weken voor aanvang van de laatste clubavond van dit jaar overkomt de organisatie iets dat nog niet eerder is voorgekomen: een band is genoodzaakt af te zeggen. Niet veel later volgt de tweede afzegging. Alles heeft een reden: de drummer van Woody & Paul breekt zijn been en de zanger/gitarist van Kylfa emigreert naar Amerika. De showcase van de Eindhovense tak van VPRO’s 3VOOR12 gaat 10 september echter gewoon door en er is zelfs reden voor een extra feestje.


Het was lastig om binnen de korte tijd waardige opvolgers te vinden, maar het is gelukt: Fourteen Twentysix en Barbabob zullen beide bands vervangen.

Fourteen Twentysix
Fourteen Twentysix wordt al langere tijd door 3VOOR12/Eindhoven gevolgd. Bij de release was al te horen hoe goed het album Lighttown Closure in elkaar zit, er werd verslag gedaan van een exclusief optreden in de CD-Teek en het is duidelijk te zien dat ook de landelijke media smult van ‘de donkerste band van Eindhoven’. Lighttown Closure staat al weken in de Oor Ondergrond top 3. Tijd dus voor een optreden tijdens de showcase van 3VOOR12/Eindhoven!

The Mississippi Angelus (voorheen Barbabob)
De andere vervanger is alom bekend in Eindhoven. Maar ook ver daarbuiten. Ze stonden zelfs al eens op Lowlands. Barbabob is de naam. Of was de naam beter gezegd. The Mississippi Angelus is de nieuwe naam van de band die zijn muziek omschrijft als ‘Rocking Rootsblues’. Eerder werd de band omschreven als ‘de muzikale belichaming van Texas in Eindhoven’. Hun plaat ‘Do My Thing’ is graag gehoord en zorgt live voor een stevige show. Dat sluit goed aan bij de band die al die tijd gewoon is blijven staan op het eerste affiche van 10 september: The Dirty Denims.

The Dirty Denims
The Dirty Denims spelen Rock ’n Roll. Hard Rock ’n Roll welteverstaan. Hun EP ‘Going Out’ is al een tijdje uit en krijgt in recensies voornamelijk veel lof vanwege het gitaargeweld en de heftige drums zonder het clichébeeld dat daar bij hoort. Tja, wat wil je met twee rockchicks in de gelederen? Als je eenmaal fan bent, is het dikke pret in de fanshop waar een enorm assortiment aan merchandise geboden wordt. Onlangs is de muziek van The Dirty Denims nog gebruikt voor een Amerikaanse televisieprogramma.