Hatebreed


+ My City Burning + No Turning Back


Hatebreed

Enige show in Nederland van een van de bruutste hardcore/metal bands het moment!

Een rustig einde van de maand augustus zit er vandaag niet in. Want dat Hatebreed de boel vanavond even goed in vuur en vlam, op z’n kop en op stelten gaat zetten, is het minste dat we verwachten van dit verwoestende combo. Hatebreed is geen band, het is een hele beweging. Althans, zo zien de leden van deze ultiem vette hardcoreband het zelf. De Amerikanen hebben in ieder geval een ontzettend trouwe fanschare, en dat hebben ze dik verdiend ook.

Hatebreed gooit de hardcore van Sick of it All, de thrash van Slayer en de metal van Sepultura lekker op één hoop. Resultaat: een uiterst agressief klinkend geheel waarbij de gitaren vaak lekker grooven in het lagere register. Debuutalbum ‘Satisfaction is the Death of Desire’ sloeg halverwege jaren negentig dan ook in als een bom.
Extra 'selling point' van de band is de uiterst fanatieke zanger Jamey Jasta die dusdanig imposant kan brullen, dat je alles wat uit zijn strot verschijnt, zonder tegensputteren voor waar aanneemt.
De Effenaar smeult anno 2010 nog steeds een beetje na van de show die Hatebreed in november 2006 gaf. Het meest recente album (toepasselijk getiteld ‘Hatebreed’) van het vijftal is alweer bijna een jaar oud. Op die plaat verschijnt de groep met een nieuwe gitarist ten tonele die ook live de absolute overdonderende sound van Hatebreed waarborgt. Zet je schrap!