Ginger Ninja


+ Monks Avenue


Ginger Ninja

Te gekke Deense band voor liefhebbers van Two Doors Cinema Club, Alphabeat en Friendly Fires. Je kent Ginger Ninja natuurlijk van de zomerhit 'Sunshine'.

Het wordt lekker nazomeren met Ginger Ninja zo twee dagen voor de officiële start van de herfst. Want dit Deense viertal maakte dit jaar de absolute zomerhit ('Sunshine') waarmee ze je zomer ongetwijfeld nog wat uitrekken. De track werd door de NOS gebruikt tijdens samenvattingen van wedstrijden van het WK Voetbal, dus het zit zo ondertussen in het collectief geheugen gegrift van elke oranjegek.
Maar Ginger Ninja is meer dan alleen die hit. De Denen maken muziek die minstens zo catchy is als die van hun landgenoten van Alphabeat. Hun vrolijke pop dikken ze aan met wat electro-invloeden en rockt genoeg om ook liefhebbers van het wat minder lichtzinnige werk over de streep te trekken. Bands als Delphic en Two Doors Cinema Club liggen in het verlengde van Ginger Ninja, dat met 'Wicked Map' een prima debuutplaat afleverde...
Get in line for Johan, Carl, Hendrik en Rasmus!

Monks Avenue
De voetjes kunnen vanavond al vroeg van de vloer, want met de catchy en funky popliedjes van onze lokale vrienden Monks Avenue zit het wel snor. Het debuutalbum mag dan nog niet uit zijn, de band heeft dankzij haar vele live shows al een flinke fanschare opgebouwd. Nu zijn ze nog support in de kleine zaal, onze verwachting is dat ze in 2011 die zaal ook op eigen benen op de kop zullen gaan zetten.