Miss Montreal


+ Yasmin


Al lang geen kaasmeisje meer...stoer, eigenwijs, maar toch ook zeker ontwapenend.

Ze begon als kaasmeisje in een commercial, maar ondertussen is Sanne Hans (oftewel Miss Montreal) zowat uitgegroeid tot één van de leading ladies van de Nederlandse popmuziek. Met prima songs, een dijk van een stem en een geweldige performance doet ze niks onder voor acts als Anouk en Ilse de Lange.
Miss Montreal is zwaar geïnspireerd door K's Choice en Sarah Bettens (op 2 maart 2011 te zien in de Effenaar). Net als die band maakt ze nummers die op het eerste gehoor simpel zijn, maar door die eenvoud juist meteen hard doordringen. Miss Montreal is daarnaast even stoer als lief en even eigenwijs als ontwapenend. 
Haar tweede album, genaamd 'So.., Anything Else?' betekent weer een schepje er bovenop voor de 26-jarige muzikante. De eerste single 'Swing the Night Away' vond al snel haar weg naar radiostations en hitlijsten en doet het net als de andere tracks van de plaat live prima. Miss Montreal is een echte aanwinst voor het Nederlandse poplandschap en dat komt ze vandaag dubbel en dwars bewijzen.