Crippled Black Phoenix + Kiss The Anus of A Black Cat


Crippled Black Phoenix + Kiss The Anus of A Black Cat

Zeer bijzondere postrock / freakfolk / stonerprog band met leden van onder meer Mogwai en Electric Wizard.

Crippled Black Phoenix
Het Britse collectief Crippled Black Phoenix mag je gerust zeer bijzonder noemen. Het collectief, bestaande uit leden van onder meer Mogwai en Electric Wizard, wordt aangevoerd door het muzikale duo Justin Greaves en Dominic Aitchison. Naast een aantal andere vaste leden, maakt de groep gebruik van een wisselende line up.

De muziek van Crippled Black Phoenix laat zich niet heel gemakkelijk omschrijven. Je zou het een mix van postrock, freakfolk en stoner-prog kunnen noemen. De songs worden endtime ballads genoemd, refererend aan het donkere, soms apocalyptische karakter van de songs, maar ook aan de vervreemde mengelmoes van genres en het gebruik van Victoriaanse instrumenten. 

In 2006 verscheen het debuutalbum 'A Love Of Shared Disasters' op het label Invada Records van Portishead man Geoff Barrow. Dit sterke debuut zorgde voor de nodige aandacht, maar vooral ook kriebels bij het gezelschap om snel weer de studio in te duiken. Het duurt echter tot 2009 voordat er nieuw materiaal uitgebracht wordt, maar dan worden we ook wel meteen heel erg verwend met zowel een enkel- als dubbelalbum met nieuw materiaal. Met name het dubbelalbum springt erg in het oog qua sfeer en songs, het is ogenschijnlijk het meest gevarieerde album van de band geworden. Daarnaast heeft de band ook nog tijd gevonden om twee songs op te nemen voor het eerbetoon aan Jeffrey Lee Pierce (waaronder een nummer met Wovenhands' Dave Eugene Edwards), een prachtplaat waar ook artiesten als Nick Cave, Debby Harrie en Mark Lanegan te horen zijn. In de zomer van 2010 verschijnt er een nog nieuwe EP.

Genoeg materiaal dus om een avond lang meegezogen te worden in de bizarre wereld van Crippled Black Phoenix, waar de duisternis schittert.

Kiss The Anus of A Black Cat (full band show)
Beste lezer, gewoon verder lezen. Ondanks die naam. Ondanks die frons op je gezicht die verraadt dat je denkt: ‘Wat is dat nu voor een bandnaam?’ Kiss The Anus Of A Black Cat dus. Moois verpakt in duisternis. Rillingen op de rug. Ogen dicht. Zacht meedeinen. Intens. Bezwerend. Dromen. Genieten.
Zorg dat je vanavond op tijd in de kleine zaal bent, want dit voorprogramma wil je niet missen. Kiss The Anus Of A Black Cat is het geesteskind van de Vlaamse zanger annex instrumentenbouwer Stef Heeren. Met behulp van zijn eigengemaakte instrumenten maakt hij muziek die wellicht connotaties met Current 93, Woven Hand of 16 Horsepower oproept. Alleen is KTAOABC bevangen door een geheel eigen demoon. Noem het dark folk of psych folk voor ons part.
Vorige maand was de release van het hemeltergend mooie en aardedonkere album ‘Hewers Of Wood And Drawers Of Water’ uit.  Een plaat waarop ook An Pierlé een gastbijdrage levert. Vanavond neemt Stef zijn hele band mee voor een zeer bijzonder concert.