Uitverkocht

Alice in Chains (uitverkocht)


rock Enige clubshow in Nederland!


geen support


Alice In Chains werd in 1987 in Seattle opgericht. Net als de stijl- en stadsgenoten van Soundgarden verwerkte de band veel hardrock en heavy metal-invloeden in haar rockmuziek. Met haar donkere en melancholische teksten en akoestische nummers waren ze ook een van de meest populaire bands in de grunge-stroming. Alice In Chains' grootste succes is het album Dirt. Zanger Layne Staley werkte ondertussen mee met supergroep Mad Season, en in 1998 bracht Cantrell een soloalbum (Boggy Depot) uit. Omdat de andere Alice in Chains-bandleden (Sean Kinney en Mike Inez) en vaste producer Toby Wright ook aan dit album meewerkten, rees het vermoeden dat Alice in Chains zo goed als opgeheven was. In april 2002, twee maanden voor het verschijnen van Cantrells nieuwe album Degradation Trip, overleed Staley aan een overdosis heroïne en cocaïne.

De groep is inmiddels weer samen, en heeft versterking gekregen van leadzanger William DuVall. In 2006 deed de groep onder meer Wâldrock, het Belgische Graspop Metal Meeting, het Duitse dubbelfestival Rock Am Ring/Rock Im Park en het Oostenrijkse Novarock aan. Tijdens Rock Am Ring werd Alice in Chains bijgestaan door James Hetfield die Would? kwam meezingen.

Vorig jaar bracht de band voor het eerst in tien jaar weer een nieuw studioalbum uit, genaamd Black Gives Way To Blue, die kon rekenen op erg goede kritieken. De shows die volgden waren allen stijf uitverkocht en de band rockt als vanouds!