Uitverkocht

JURK!


De Twitter Clubtour!


De kroon op het succesjaar van JURK! wordt gevierd met een heuse Twitter Clubtour!

JURK! maakt een stormachtig jaar door. Het begon allemaal in januari, met het uitbrengen van de single 'Zou zo graag'. Een weekje later volgde debuutalbum 'Avondjurk'. Aan die plaat werkten Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven (de heren zijn bekend van hun samenwerking in het populaire VPRO programma 'Draadstaal') ruim vijf jaar. Noeste arbeid die loonde, want de single ging in één rechte lijn door naar de hoogste positie in de hitparades.
JURK! wakkerde het vuurtje over hun melodieuze muziek kundig aan via twitter. De zegetocht van JURK! begon na een oproep op die sociaalnetwerksite. Iedereen die hun eerste single kocht, mocht gratis binnen bij een speciaal twitterconcert. Daar waren de aanhoorders getuige van de overtuigingskracht die dit duo live heeft. Kleine gevoelige nummers (Tram 7, Sporen, Lente) worden afgewisseld met frisse up-tempo songs (Zou Zo Graag, Niemand). 'Sorry' (met een Spaanstalig refrein) of het in het Limburgs gezongen 'Verrukkelijke Leven'.
De twee heren worden vaak vergeleken met Acda en De Munnik. Net als hen, is JURK! een duo dat ook kan scoren met cabaret, melodieus verrassend uit de hoek komt, fijne harmonieuze samenzang heeft en tekstueel ontzettend spitsvondig is.
In december komt het einde van het tropenjaar voor JURK! alweer in zicht. Maar niet voordat Van Koningsbrugge en Van de Ven met hun prima band nog eens een select aantal clubs induiken voor hun speciale 'twitter clubtour'. Één van de vijf podia in het tourschema is de Effenaar. Duidelijk geval van: zorg dat je erbij bent!