Coffin Carnival III: Mad Sin + Demented Are Go


+ The Other + Cenobites + Sixtyniners + Blood Curse


Psychobilly / horrorpunk / garagepunk festival in Effenaar en The Rambler

De line-up van het jaarlijkse Coffin Carnival is bekend en liegt er niet om! Met het Duitse Mad Sin en Engelse Demented Are Go zijn er twee top headliners uit het genre geboekt. Voeg daar de Duitse horrorpunk sensatie The Other en de twee Nederlandse topacts Cenobites en Sixtyniners aan toe en je hebt een killer line-up.

Mad Sin
Al jaren maakt het gezelschap rondom de imposante frontman Köfte deVille podia en festivals onveilig met hun gemene mix van psychobilly en punk. De band draait al sinds 1987 mee en behoort nog altijd tot de top van het genre. Onlangs verscheen de nieuwe plaat ‘Burn and Rise’, wederom een knallende punkrockplaat die mag rekenen op veel positieve kritiek. Luister bijvoorbeeld naar de nieuwe track ‘Cursed’ op de MySpace van de band en je hoort dat de band nog altijd op topniveau is!

Demented Are Go
Demented Are Go: een bandnaam die de spijker loeihard op de kop mept. Deze halve garen gaan er namelijk keihard voor op het podium! DAG maakt het psychobilly-wereldje al onveilig sinds het begin van de jaren tachtig. Sterker nog, de heren uit Wales stonden aan de basis van de psychobillygolf die in dat decennium over Europa stroomde. Dit alles met alle onmisbare ingrediënten van het genre: rockabilly, punk, horror, bloed, zweet en tranen. Drank, drugs en gevangenisstraffen, zowel als 'onstage' seks met stofzuigers, lopen als een rode draad door de geschiedenis van dit illustere combo. De ideale band voor Coffin Carnival!

The Other
We zijn erg verheugd met de komst van Europa's meest bejubelde horrorpunk band The Other. Ooit begonnen als Misfits coverband start The Other in 2004 met eigen werk. Na een aantal goed ontvangen albums en shows met onder meer Alice Cooper, The Cult, Misfits en The Damned is onlangs het album 'New Blood' verschenen. Met dit album zet de band zich definitief op de kaart, want hell yeah, dit is nogal een donkere parel geworden! De duistere horrorpunk verpakt in puntige songs wordt live naar een nog hoger plan getild, met de spooky horrorshow waarbij de band uitgedost gaat als echte horrorhelden als eyecatcher.

Cenobites
Deze Rotterdammers behoren tot de top van Nederlandse psychobilly en is inmiddels een van de oudste nog actieve groepen. De afgelopen jaren speelde de band zo’n beetje met alle grote psycho bands. Onlangs kwam de band met de plaat ‘No Paradise For The Damned’ op de proppen. Een killer psychobilly album met 11 knaltracks. Hoog tijd dat de band haar opwachting maakt op Coffin Carnival!

Sixtyniners
Er zijn niet veel Nederlandse bands die de eer hebben om haar albums uit te brengen bij het prestigieuze garage label Voodoo Rhythm. Sixtyniners zijn door de strenge selectie van labeleigenaar Beatman heengekomen, en terecht! Want de rauwe op rockabilly en country gestoelde garagerock van dit trio (voorheen waren ze een duo, tegenwoordig live met contrabsassist) is aan alle kanten raak. Luister naar het nieuwe album ‘Too Drunk To Truck’ en je weet waarom deze band op Coffin Carnival thuishoort!

Blood Curse
Eindelijk, onze zuiderburen hebben tegenwoordig ook een heuse horrorpunk band rondlopen! En niet zo maar een, want dit lugubere Belgische gezelschap maakt horrorpunk volgens de klassieke school. Een flinke dosis Misfits, schmink en andere vunzigheid is het recept dat deze ervaren punkers ons gaan voorschotelen. En dat is natuurlijk altijd lekker!


Coffin Carnival is een festival van Effenaar en The Rambler en wordt in zowel de kleine zaal van de Effenaar als in The Rambler gehouden. Je pendelt te voet tussen beide venues, die nog geen 3 minuten lopen van elkaar liggen.

Naast bands is er ook een markt met merchandise.

Tijdschema 2010:

20:00 - 20:30 Cenobites (Eff)

20:40 - 21:10 Blood Curse (RA)

21:20 - 22:00 The Other (Eff)

22:10 - 23:10 Demented Are Go (RA)

23:20 - 00.20 Mad Sin (Eff)

00:30 - 01:15 Sixtyniners (RA) (afterparty)

* Eff = Effenaar / RA = The Rambler

Mad Sin live @ Coffin Carnival III: