Kate Nash


+ Supercute


Kate Nash

Kate Nash is terug, en het lieve kleine meisje is groot geworden. Pas maar op voor deze pittige tante, want ze is een Grrrl!

Kleine meisjes worden groot. Alhoewel, zo ogenschijnlijk lief, klein en schattig als Kate Nash leek ten tijde van haar uiterst succesvolle debuut Made Of Bricks, zo bedrogen kwam je na een goede luisterbeurt uit. Het frisse en vrolijke geluid was, hoe lekker ook, toch wat misleidend gezien de cynische en vuilbekkende teksten van deze eigenzinnige schoonheid met zwaar Londens accent.

Haar nieuwe album My Best Friend Is You klinkt volwassener en het  roodharige stijlicoon maakt met deze prachtplaat korte metten met de vergelijkingen met Lily Allen. Er zijn nog wel wat nummers die doen denken aan haar eveneens oer-Britse collega , zoals Paris, Kiss That Grrrl, Pickpocket en de eerste single Do-Wah-Doo. Maar als het paard van Troje eenmaal binnen is komt ze met het venijnige I Just Love You More, I’ve Got A Secret en Mansion Song.  Als dan nog een vergelijking gemaakt moet worden dan liever met Karen O van Yeah Yeah Yeahs of Florence and the Machine. Goede, catchy popliedjes zoals je ze van Kate gewend bent, maar nu overgoten met een pittig en punky chilisausje. Gevat, krachtig en soms heerlijk hysterisch. En, heb jij ooit iemand zo charmant fuck horen zeggen? Wij niet.

Gerelateerde evenementen