The Ex + Nikoo


rock, impro, jazz, ehm, wat doen ze niet?

The Ex
Natuurlijk, het is een aderlating dat oprichter G. W. Sok niet meer bij The Ex zingt. Maar toch, tóch kun je vol overtuiging zeggen dat deze merkwaardige band in topvorm is. Op hun nieuwe album ‘Catch My Shoe’ (opgenomen in de studio van Steve Albini in Chicago) neemt Arnold de Boer (Zea) de rol van zanger met verve over. Dankzij zijn inbreng is er bovendien een extra gitarist in de gelederen, waardoor The Ex ook als viertal vol klinkt.
Meer dan dertig jaar na de oprichting, blijft The Ex een te koesteren buitenbeentje in de Nederlandse muziekwereld. Ontstaan in de Amsterdamse kraakbeweging, is de groep uitgegroeid tot een toonbeeld van muzikale experimenteerdrift. Punk, rock, poëzie, jazz, afrobeat, noise, folk en impro smeden samen een broeierig, spannend geheel. Vaak bijgestaan door een fantastische blazerssectie biedt The Ex de aanhoorder een opwindend muzikaal spektakel.  

Nikoo
De veelbesproken Eindhovense noisegroep Nikoo weet ondanks haar spaarzame optredens en op basis van een eerder dit voorjaar verschenen EP hoge ogen te gooien in zowel landelijke als ook internationale media. Het gebeurt namelijk niet vaak dat een Nederlandse band onder de aandacht komt op het geprezen Pitchfork. De band is op dit moment nieuwe songs aan het schrijven, die naar het schijnt een meer poppy inslag hebben. Lees hier het artikel dat 3VOOR12 over de Nikoo schreef als opmaat naar hun concert op Le Guess Who.
Kom vanavond op tijd om een van de meest besproken Eindhovense bands van de laatste tijd mee te maken! 

 

Gerelateerde evenementen