Petit Foulard: Boemklatsch + Jack Parow


electro / hiphop / beats


+ dj Y'skid + dj Eric Valentine + art by Tim Enthoven + giant designer toys by: Graphic Design Festival Breda


Boemklatsch
Boem, klatsch. Kick, snare. Zo eenvoudig kan het zijn. Sterker nog: zo eenvoudig was het toen Boemklatsch in 2001 opgericht werd. Een feestje op een boot, twintig euro lappen en dan gratis zuipen en hiphopplaten draaien. Negen jaar later is dit groepje feestende vrienden uitgegroeid tot een kleurrijk en energiek collectief van drie dj's, een MC en - om het plaatje complet te maken - twee vj's dat bij feestjes zonder aarzelen een dak-eraf-garantie durft te geven. Een crew die verder kijkt dan zijn neus lang is en niet bang is om nog harder te feesten dan zijn eigen publiek.


Boemklatsch

Reden voor dit feestje is natuurlijk het vers van de pers gerolde, eerste studioalbum ‘Spontaneous Combustion’. Dat biedt alles wat je van Boemklatsch kunt verwachten: dirty electro, dikke bootybeats, baile funk en nog veel meer. Op het album staan twaalf tracks van de hand van het collectief met aansprekende vocal features van o.a. Princess Superstar, Eli ‘Paperboy’ Reed , Charles Hamilton, Stars & Sons leadzanger Mike Lord, Gene Serene, De Jeugd Van Tegenwoordig en mc Spoek Mathambo.


Jack Parow

Jack Parow (+ live band)
Zuid Afrika is hot! Niet enkel vanwege het WK voetbal, maar ook vanwege haar levendige muziekscene. Plotseling waren ze daar: Die Antwoord, het maffe hiphopclubje met te gekke beats en maffe meestal onnavolgbare Zuid-Afrikaanse teksten. Hoewel geen officieel Die Antwoord-lid, komt Jack Parow wel uit dezelfde scene.
En zoals het in een scene vaak gaat, wordt er volop samengewerkt. Zo hoor je Parow terug op diverse tracks van Die Antwoord en vice versa. Parow werkte ook samen met de band Fokofpoliskar, wat resulteerde in deze song.

Onlangs verscheen in Zuid-Afrika het debuutalbum van Parow en werd daar in mum van tijd goud. Op zijn album laat hij een mix van de vetste beats, catchy in Zuid-Afrikaans en Engels gerapte lyrics en rockende gitaren voorbij komen. Zijn album zal ook in Nederland uitgebracht worden, en wel onder de vlag van het bekende hiphop label Top Notch.

Tijdens zijn eerste volwaardige tour door Nederland komt hij met een volledige live band. Dat betekent natuurlijk extra feest tijdens deze Petit Foulard, een keihard rockende hiphop band met pettemans Parow aan het roer!

Boemklastch en Jack Parow, dat wordt dus een potje rocken tot je erbij neervalt!

Maar er is op Petit Foulard naturlijk meer dan muziek en bier alleen! Tim Enthoven exposeert zijn laatste zeefdrukken en Rick Berkelmans laat 10 gigantische Designertoys zien!