Sine: Dubstep


Dubstep


Cyrus (Random Trio, Tectonic, Origin Audio) UK + Tunnidge (Deep Medi, Origin Audio) UK + Dice & Kastor (Untitled!) BE + Piro (Sine) + Chill Out café: Planet KL


Sine staat garant voor de allerdikste dubstep. Dubstep gaat hard in Nederland, en zeker ook in de Effenaar! De laatste edities waren dik uitverkocht en de dansvloer bleef steeds tot de allerlaatste minuut in beweging. In mei viert Sine alweer zijn 1 jarig bestaan en dat mogen we natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Speciaal voor deze editie grijpen we daarom terug naar de lekkere rauwe, diepe baslijnen waar dubstep zijn onmiskenbare sound vandaan heeft.

Cyrus
Als je al kan spreken over het begrip ‘dubstep veteraan’, dan is Cyrus er zeker één. Geboren en getogen in Croydon (UK), de geboorteplaats van dubstep en thuisbasis van mede-pioniers Skream en Benga. Met zijn roots in de drum & bass raakte Cyrus op 18 jarige leeftijd verslaafd aan de sound van UK garage en startte met produceren. Cyrus’ producties lieten een voor die tijd onbekend rauw, doch super fris geluid horen. Ondanks de interesse van een aantal grote labels nam hij het heft in eigen handen en richtte in 2004 het label Random Trio Productions op.

In 2004 verwierf Cyrus ook een plek op de legendarische radio piraat, Rinse FM. Samen met Hatcha en Kode9, pushte Cyrus in die tijd als enigste het nog verse dubstepgeluid. Naast deze radio shows draaide hij ook op alle grote Engelse dubstep feesten zoals DMZ en FWD. Maar ook buiten de UK, van Amerika tot aan Finland hebben de dansvloeren het sindsdien zwaar te verduren gehad onder Cyrus zijn rollende, brutale, sub-atomaire basgeluid.

Na een aantal genrebepalende releases op Pinch zijn label Tectonic en een zeer geslaagde samenwerking met Distance, vond Cyrus het vorig jaar tijd voor iets nieuws. Hij zette eind 2009 het nieuwe label Origin Audio op, samen met Tunnidge; zijn partner in grime. De twee labeleigenaren brachten hierop meteen twee zeer sterke tunes uit, dat belooft nog veel meer lekkers voor de toekomst! Verwacht tijdens deze editie van Sine veel eigen werk, afgewisseld met de meest exclusieve dubplates van de grote namen uit de scene; Fresh!


Cyrus

Tunnidge
Sine is blij om naast een gevestigde naam ook een fris talent uit te mogen nodigen. Tunnidge zijn eerste tunes zagen het daglicht op Deep Medi, het grote label van Mala. Hij verzorgt ook het artwork voor Deep Medi en verschillende andere dubstep labels. Tunnidge zat het afgelopen jaar veel in zijn studio. Samen met Cyrus ontwikkelde hij de Origin Audio sound, maar daarnaast werkte hij ook aan een flinke stapel solo werk. Vanavond zal Tunnidge samen met Cyrus de basskisten van de Effenaar onder druk zetten onder het gewicht van een mammoet aan sub.

Dice & Kastor
Dice en Kastor zijn mede verantwoordelijk voor de zeer succesvolle Untitled! feesten in Antwerpen. Het feest is inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste dubstep events van Europa. Naast het runnen van een feest startten Dice en Kastor in april 2009 een eigen label. Untitled! recordings krijgt steeds meer fans van over de hele wereld.

We zouden bijna vergeten dat Dice & Kastor een ijzersterk dj duo zijn. Samen hebben ze al zeker 25 jaar ervaring binnen verschillende muziek genres. Van soul, hiphop en jungle naar drum&bass en dubstep, bijna alles heeft er al op hun draaitafels gelegen. De perfecte inleiding voor Cyrus en Tunnidge!

Piro
Host van de avond is natuurlijk weer onze Eindhovense dj Piro.

Chill-out café by Planet KL
Vanavond geven we je voor de eerste keer de gelegendheid om even bij te komen van het al het bassgeweld. In het Effenaar café kun je naast een drankje en een hapje ook genieten van lekkere reggae, funk & soul verzorgt door Planet KL.