Dennis


+ Key Largo (vervangt de zieke Christiaan Hof)


Vanavond is het de soulvolle pop van de Haarlemse blondine Dennis dat de klok slaat!

Muziek is Dennis met de paplepel ingegoten. Letterlijk bijna, als je bedenkt dat ze praktisch opgroeide in de studio van haar vader, waar voortdurend muzikanten in en uit liepen en altijd wel iemand op een gitaar aan het tokkelen was of een riedeltje speelde op de mooie zwarte vleugel. Er klonk altijd muziek in huize van Donselaar, waaronder van Marvin Gaye en Donny Hathaway, maar ook Bonnie Raitt en James Taylor bereikten haar jonge muziekhart.

Dit hoor je terug in het soulvolle geluid op haar nieuwe plaat 'Blonde', waar vanavond de nadruk op ligt. Op de plaat staan onder meer de veel gedraaide singles 'Headlines' en 'Mirror Mirror'.

'Blonde' is de opvolger van 'Her Name is Dennis', het album waarmee Dennis in maart 2007 doorbrak en waar de hits 'No Can Do', 'Today' en 'Bubblegum' op staan. Op 'Blonde', is wederom veel ruimte voor soul, het genre waarmee de Haarlemse is opgegroeid. Voor dit nieuwe album werkte Dennis samen met een aantal grote namen onder wie Salaam Remi (Amy Winehouse) en Commissioner Gordon (Lauryn Hill, Aretha Franklin).

Giel Beelen is al groot fan van Dennis en nam haar mee op zijn missie naar Uruzgan, SlamFM bombardeerde de single 'Headlines' tot Grandslam en was bij Free Record Shop zelfs single van de week. Het gaat dus erg lekker met de Haarlemse blondine!