Macronizm cd-presentatie


Macronizm presenteert vanavond zijn nieuwe album, en speelt met complete liveband!


+ Engel + Che (met live band) + DJ's 2Hype & Don Gio + Host: Nappie


Macronizm
Ruim twee jaar na debuutalbum Alternaïef is Macronizm terug met een nieuwe plaat: Alter Ego. Met de sferische beats van DJ Native en Barry Studebaker, en de beschouwende rapstijl van Macro is het geen standaard hiphopplaat geworden, maar benadert de term ‘indie-rap’ eerder de essentie van dit nieuwe werkje. Op het podium bestaat Macronizm uit een zeskoppige liveband, die de beats op geheel eigen wijze interpreteert en daarbij niet bang is de volledige gereedschapskist, van soundscape tot rock’n’roll, open te rukken.

Macronizm koestert originaliteit, arbeidersmentaliteit en ouderwets Brabantse gezelligheid.

In samenwerking met andere rappers, producers en dj’s, bouwt Macronizm sinds 2000 aan een stevig live-cv. Na honderden optredens in den lande, o.a. met Osdorp Posse, in het nachtprogramma van Giel Beelen op 3FM, en als onderdeel van het landelijk rondreizende muziekcircus Popronde, presenteert dit indie-rapcollectief de nieuwe cd vanavond met een spetterende releaseshow in De Effenaar.

Engel en Che
Support acts zijn Engel en Che. Engel bracht in 2008 zijn zesde album Engelland uit. De videoclips Sorry (met Diggy Dex) en Kleine Jongen (met JiggyDje, Diggy Dex & Def P) zijn regelmatig op TMF te zien. Deze maand heeft Engel zijn nieuwste EP “Op Karakter” gelanceerd. Beats, raps en cuts zijn de ingrediënten voor zijn liveshow. Op het podium wordt hij bijgestaan door Just en turntablist dj Native.

Met hiphop als basis vormt Eindhovenaar Che een eigen geluid waarin hij de muzikale grenzen verkent en overschrijdt. De afgelopen maanden werkte Che nieuw materiaal uit met zijn liveband, die vanavond voor het eerst op de planken te zien is.

DJ’s 2Hype en Don Gio zorgen samen voor een frisse mix van funk en hiphop, terwijl Nappie de boel vakkundig aan elkaar praat.