Dave Clarke + Acid Junkies live e.a.


+ James Watts + Reach Visuals


Dave Clarke and friends!

Op zaterdag 29 mei prijkt alweer de volgende technolegende op het diverse programma van Effenaar. Waar 4 april j.l. Len Faki de Eindhovense poptempel volledig naar zijn hand zette, is het nu de beurt aan Dave Carke. De man die furore maakte met zijn RED releases 1 t/m 3, een residency kende in Fuse Antwerpen is uitgegroeid tot een wereldster in de genres techno en electro.  De line up van deze avond wordt verder gecompleteerd met een live optreden van Eindhovens homebased Acid Junkies, Whitenoise contest winner James Watts en Reach Visuals, het Rotterdamse visuele collectief. Dave Clarke and friends luidt dus het devies voor deze avond. Als dat geen dolle boel wordt?

Dave Clarke

Dat Dave Clarke een speciale band heeft met Holland is inmiddels ruim bekend. De in Amsterdam woonachtige Engelsman heeft al geruime tijd een eigen show op onze nationale radiozender op 3FM. Wekelijks is zijn Whitenoise show te beluisteren op de zaterdagnacht tussen 00:00 – 02:00 uur en kent de show een eigen plek middels een weblog op 3voor12. Een prima plek dus voor om zijn alternatieve benaderingswijze van elektronische dance muziek een plek te geven. Je weet als bezoeker eigenlijk nooit wat je van Dave Clarke kunt verwachten. Het is zijn onberekenbaarheid die hem zo onvoorspelbaar maakt. Onberekenbaarheid voortkomend uit zijn enorme gevarieerde passie voor techno en electro. Maar ook genres zoals Hip Hop en New Wave schuwt hij niet om in zijn sets ten gehore te brengen. Feit is wel dat de mitrailleur van Dave altijd ratelt en dat ook nog een lange tijd zal blijven doen. Dave Clarke is uiteindelijk een artiest pur sang, daar bestaat geen twijfel over.

Acid Junkies

Harrold de Kinderen en Stefan Robbers vormen het gerenommeerde duo Acid Junkies. Muzikaal heeft deze formatie een behoorlijk reis ondergaan gezien de vele verschillende periodes waarin zij met de evolutie van de elektronische dance zijn meegegroeid. Ooit startend in het Acid House tijdperk en nu meegaand in het meer confronterende technowerk. Acid Junkies geniet wereldwijde aanzien en met optredens op Mayday, Dance Valley en Lowlands. En ook hebben zij voet aan wal gekregen in de industrial house scene van Chicago. Inmiddels ruim 16 jaar actief in het vak, dat verdient groot respect. Een optreden dat iedere techno-liefhebber eigenlijk wel zou moeten hebben gezien. Effenaar kijkt in ieder geval erg uit naar dit optreden.

James Watts

Een auto-ongeluk veranderde in 2003 de kijk op muziek van James Watts. Van stevige techno met een gemiddelde van 135-140 BPM op de teller, zakte hij de jaren daarna af naar 122 – 126. Het is de Detroit-stijl die hem nu aanspreekt. In 2008 komen de gigs met diverse grote artiesten zoals Sascha Funke, Paul Kalbrenner en natuurlijk ook Dave Clarke. Het jaar daarop wordt James persoonlijk door Dave Clarke uitverkozen tot winnaar van de Whitenoise DJ Contest en opent hij dit stage. Ook deze avond zal James Watts de avond openen, maar het blijft natuurlijk altijd een eer om geselecteerd te worden op een avond met de grote headliner van de avond: Dave Clarke.

Reach Visuals

Speciaal voor deze gelegenheid komen de mannen van Reach Visuals naar de lichtstad om de Effenaar in een visueel schouwspel te dompelen. Reach Visuals maakt op dit moment furore middels haar residencies voor het grote Cocoon van Sven Vath en het Berlijnse M-nus label van Richie Hawtin. Alle grote shows wereldwijd worden visueel verzorgd door Reach Visuals. Dat is een prestatie waar dit vijftal absoluut zeer trots op mag zijn. Eindhoven en licht zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden vandaar dat de mannen van Reach Visuals het dan ook een uitdaging vinden om tijdens deze show hun kunsten in de Effenaar te kunnen vertonen.