Club 3VOOR12/Eindhoven: o.a. Fahrenheit Twins


De line-up van Club 3VOOR12/Eindhoven is bekend!


Fahrenheit Twins + Hangover Sunday + WOOT


De clubavond van 3VOOR12/Eindhoven is een showcase met als voornaamste doel nieuw talent voorstellen. De een is wat meer bekend dan de ander, maar het bieden van een hoofdpodium in eigen stad is altijd het hoogste goed. De namen van de lente editie van 2010 hebben al aardig wat exposure gehad bij diverse media. Enkele overeenkomsten van de Eindhovense inbreng: beiden waren al eens te gast in ons radioprogramma en dat van Cultuurbarbaren, een programma van Stadsradio Helmond. Een andere belangrijke overeenkomst: beiden hebben een eerste EP uitgebracht. De levenscyclus van beide bands bevindt zich dus nagenoeg in eenzelfde stadium. We stellen voor:

Hangover Sunday
Vorig jaar brachten deze jongens uit Helmond hun eerste EP uit: Fire. Wat direct opviel bij de release van Fire, is de DVD die ze er bij hebben gestopt. Daarop staan enkele videoclips waaronder die van Fire. Hangover Sunday bestaat uit een aantal bijzonder aardige gasten die creatief zijn in een heel audiovisueel spectrum. Dat ze het serieus aanpakken, blijkt uit alles. Luister naar de EP op hun MySpace en ontdek waarom hun muziek wordt omschreven als ‘chillin’ cheesy fatboy tunes’. Geïnspireerd door Bell X1, Radiohead en heel wat post punk bands uit de jaren 80 maken zij licht verteerbare rockmuziek met heerlijke riffs en gemakkelijk herkenbare zanglijnen.


Hangover Sunday

Fahrenheit Twins
Een naam die staat voor een duo dat ook als kwartet opereert. Sander en Teun speelden al eens een ingetogen miniset tijdens 3VOOR12/Eindhoven radio op EFM. Toen lieten ze als duo zien dat de uitgepakte versies van hun nummers ook erg mooi zijn. Op 7 mei komen ze met de gehele band. Het wordt dan dus wat steviger zonder dat de kwetsbaarheid verloren gaat. Fahrenheit Twins hebben in het eerste levensjaar van de band al heel wat hoogtepunten beleefd: zowel de lokale media als 3FM hadden de Indie Rockband al snel opgepikt. De reacties zijn overal erg positief. De leukste quotes van diverse BN’ers als ook die van onze redactie vind je terug op de MySpace van de band. Daar kun je ook hun EP ‘Your Moment In The Sun’ beluisteren. Fahrenheit Twins stoppen het singer-songwriter vakmanschap in bandformaat.


Fahrenheit Twins

WOOT
Derde band die in mei op het podium staat, is WOOT. Woot is onderdeel van een uitwisselingsprogramma tussen 3VOOR12/Eindhoven en 3VOOR12/Den Haag.

Doel hiervan is dat talentvolle bands ook ervaring opdoen buiten eigen stad. WOOT is een jonge band uit Den Haag die zonder dat je het door hebt, schommelt tussen pop en rock. De band past met hun gitaargeluid goed bij de overige namen: het heeft soms de ernst van Fahrenheit Twins, zeer regelmatig de even aanstekelijke melodieën van Hangover Sunday, maar Woot kan ook ontvlammen in een apocalyps na een langdurige opbouw. Dat de band net als wij een voorliefde heeft voor de vrijdagnacht blijkt wel in hun nummer ‘Friday’ waarin de band aangeeft op vrijdagnacht naar een club te willen gaan en lol te willen maken. Wel jongens, dit is jullie kans.

Woot is het ruilmiddel voor Hunting The Robot dat de inbreng is van 3VOOR12/Eindhoven op de clubavond van 3VOOR12/Den Haag. Die wordt gehouden op 1 mei aanstaande in Paard van Troje.

Na de optredens van de bands draait Koen van Hees wederom de fijnste muziek voor een vrijdagavond en gedurende de gehele avond is er een vj duo dat de muziek ondersteunt van de leukste visuals.