Ryan Shaw


Soul / R&B


+ Tuomo


Eén van de revelaties van North Sea Jazz 2008 bleek de talentvolle Ryan Shaw. De critici onthaalden hem als de nieuwe Sam Cooke, terwijl hij ondertussen een flinke zomerhit scoorde met het nummer 'Do The 45'. Evenals James Hunter en Eli ‘Paperboy’ Reed blaast deze jonge Amerikaan nieuw leven in de authentieke rhythm & blues van de vroege jaren ‘60. Zijn hedendaagse swing aan het soulgenre klinkt even geraffineerd als energiek, waarbij hij zich laat leiden door de nodige gospelinvloeden. Niet voor niets werd zijn krachtig expressieve stem gevormd in het kerkkoor, wat duidelijk te horen is op het debuutalbum 'It Gets Better' vol doorleefde soul van de bovenste plank.

Het succes bleef niet beperkt tot North Sea Jazz. Zijn nieuwe single 'It Get's Better' krijgt (mede dankzij 3FM Serious Serious Request) behoorlijk veel airplay en Shaw was reeds te gast bij het tv programma van Paul de Leeuw.

Wij hebben het gevoel dat de echte grote successen voor Ryan Shaw nog moeten gaan komen, want met zo'n stem en songs kan het niet anders dat je een hele grote jongen gaat worden. Zorg dus dat je snel je tickets aanschaft en er vanavond bij bent!