Paul Weller


pop / blue eyed soul


+ Operator Six


Paul Weller komt terug naar de Effenaar!!

De muziek van Paul Weller bestrijkt drie decennia. En op elk decennium heeft de ‘Modfather’ zijn stempel gedrukt. Of het nu met de New Wave-muziek van zijn band The Jam is in de jaren zeventig, het typische soul-geluid van The Style Council in de jaren tachtig of zijn schitterende popliedjes uit de jaren negentig, zijn composities staan nog steeds als een huis. Da’s ook niet vreemd als je tijdens een concert hits kan spelen als ‘Going Underground’, ‘A Town Called Malice’, My Ever Changing Moods’, ‘Shout To The Top’, ‘You Do Something To Me’ of ‘Wild Wood’. Om er maar een paar te noemen.

De carrière van Paul Weller krijgt in de jaren negentig opnieuw een stevige impuls wanneer Oasis en andere Britpop bands hun onvoorwaardelijke liefde voor ’s mans oeuvre wereldkundig maken. Zo speelt Noel Gallagher op Wellers’ album uit 1995, 'Stanley Road' en verleent hij hand- en spandiensten op Oasis’ topalbum 'What’s The Story Morning Glory?'

Paul Weller heeft altijd muzikale sprongen gemaakt. Kijk alleen al naar zijn solorepetoire: van zijn acid jazz-achtige Paul Weller EP, via de pure pop op Wild Wood en Stanley Road naar zijn laatste dubbelalbum 22 Dreams, een dubbelalbum vol muziekstijlen en met maar liefst 23 gastmuzikanten. Trompetjazz, soundscape, spoken word poezie, rockabilly en pianomuziek zoals die in een jazzcafé in de vroege 20e eeuw heeft geklonken, ze passeren allemaal de revue op 22 Dreams. De verwachtingen voor Wake Up The Nation, het album dat binnenkortuit zal komen, zijn niet voor niets hooggespannen.