Uitverkocht

Mark Lanegan (uitverkocht)


Dit concert gaat door, Mark Lanegan is inmiddels in Europa.Voor de show in Tivoli op 20-4 zijn nog enkele kaarten verkrijgbaar, kijk op www.tivoli.nl voor meer info.


plays solo and acoustic + support: Duke Garwood


Het belooft vanavond een intieme ontmoeting te worden met een van de zwaargewichten van de alternatieve Amerikaanse rockscene. Zoveel eer mag je duizendpoot Mark Lanegan toch wel doen toekomen.

Hij staat bekend vanwege zijn prachtige diepe en zware stemgeluid en zijn brede muzikale voorkeuren en keuzes (van de grunge van Screaming Trees tot de crooner-noir in zijn duetten met Isobel Campbell).

Lanegan begon zijn muzikale carriere als frontman van het legendarische Screaming Trees, midden jaren 80. In de loop van de jaren 90 bracht hij zijn eerste soloalbums uit, gevolgd door twee succevolle albums samen met Isobel Campbell en diverse andere projecten zoals The Twilight Singers, Gutter Twins en The Soulsavers.
 

Naast zijn eigen bands en projecten is Lanegan een veelgevraagd gastmuzikant. Zo speelt hij tijdelijk in Queens of The Stone Age (tijdens Songs for The Deaf) en doet mee op albums van onder meer Melissa Auf Der Mauer, Masters of Reality en Creature With The Atom Brain.

De nadruk zal vanavond naar alle waarschijnlijkheid op zijn solowerk komen te liggen, waarbij natuurlijk zijn meest succesvolle soloalbum Bubblegum niet vergeten zal worden.

Met zijn warme, diepe en doorrookte stemgeluid wordt het in ieder geval intiem, maar groots in de kleine zaal...