Tim Knol


+ Lea + Dan Mangan


Nieuwe Hollandse held Tim Knol is voor ons een ware nummer 1. Zijn laatste single 'Sam' ken je zeker, zijn andere werk is minstens zo mooi!

De trouwe Effenaar bezoeker is Tim Knol wellicht al eerder tegengekomen in 2009, toen Tim solo in het café speelde tijdens het Brandend Zand festival, of in december de support verzorgde van Johan.

De tijden van solo- en supportshows heeft de jonge muzikant uit Hoorn inmiddels achter zich gelaten, want sinds de release van zijn debuutalbum gaat het loeihard met de slechts 20-jarige singersongwriter.

Op het album spelen gelouterde muzikanten mee, zoals Anne Soldaat, Jacob de Greeuw (Johan) en Jeroen Kleijn (Spinvis, Johan, El Pino & The Volunteers). Allen erkennen met een bijzondere debuut-cd bezig te zijn geweest. Tim: “Om op je twintigste al je eigen plaat te mogen opnemen met zulke mensen is natuurlijk uniek en iets waar ik enorm trots op ben.”

Tim Knol is opgegroeid met de platencollectie van zijn vader en dat is te horen. Of je zijn muziek nu omschrijft als roots, nedericana, sixties- of seventiesrock, in alles hoor je zijn liefde voor oude helden. Tijdloze liedjes met een rauw randje en die ongelofelijke stem van een jongen uit Hoorn die muziek maakt waarin het beste uit heden en verleden samenkomt. Zoals Wilco dat doet bijvoorbeeld.

Eind januari 2010 is het album bij Excelsior Recordings verschenen. Namens Excelsior zegt Ferry Roseboom dat hun hele team ook heel fier is dat Tim Knol zich aan het label verbonden heeft. “Maar wat wil je, die jongen is zo goed, daar wil je echt graag mooie dingen mee maken. En die plaat, dat is echt een droomdebuut.” Voorspellingen zijn gevaarlijk in de popmuziek, maar dat de 20-jarige singer/songwriter een mooie toekomst tegemoet gaat, lijkt te zijn voorbestemd.
 


De live band bestaat naast Tim uit:

Matthijs van Duijvenbode: toetsen
Jeroen Overman: bas
Kees Schaper: drums
Anne Soldaat: gitaar