Koninginnenachtfestival 2010: oa Crookers + The Madd


rock 'n' rave Met een kaartje voor het concert van Nobody Beats The Drum en Daily Bread (€ 10, en aanvang 21:00 uur) heb je ook toegang tot het Koninginnenachtfestival met oa Crookers + The Madd, mit


+ Henzel & Disco Nova(VAgE gASTEN ) + Mightyfools + The Dead Brothers + TV Buddhas + The Candy Snatchers feat. 69Charger + dj's: Robbbert + Woody + WOES + Ritchy


Door de nasleep van de aswolk lukt het Baskerville helaas niet optijd uit New York te vertrekken voor hun show op het Koninginnenachtfestival. Vervangers zijn Henzel & Disco Nova (Vage Gasten).

Grote zaal:


Crookers

Crookers 00:00 - 02:00
Italians do it better! De afgelopen keren dat Crookers de Effenaar decks beroerden werd nogmaals bevestigd dat de verschroeiende dj-sets die Crookers serveren niemand onberoerd laten. Hun dreunende remixes voor o.a. Armand Van Helden, Bonde do Role, Chemical Brothers, Moby en The Whip zit al in ons collectief partygeheugen. Hun samenwerking met Kid Cudi leverde de onweerstaanbare electrotrasher 'Day 'N Nite' op die ongetwijfeld ook vanavond weerde  dansvloer in de fik zal zetten.

 


Henzel & Disco Nova


Henzel & Disco Nova 02:00 - 03:00
Henzel & Disco Nova zijn de muzikale aanvoerders van het VAgE gASTEN collectief. Zij staan bekend om hun brede alternatieve muziekkeuze. Binnen de dj sets van de jongens hoor je een energieke mix van house en electro, naar dubstep en alles wat de jongens daarbij vinden passen. Ze traden al op grote Nederlandse festivals op als Mysteryland, Lowlands, Dancevalley, Solar Weekend, Raw Rhythm en Valtifest. Speciaal voor vanavond nemen ze een paar MC's meer voor extra power! .


The Mightyfools


Mightyfools 03:00 - 04:00
The Mightyfools are Mighty on the decks and Fools for the music! Beter had het niet gezegd kunnen worden. Andy Samin en Jelle Keizer zijn al tijden artistiek onafscheidelijk, produceren er op los en dat werpt wereldwijd vruchten af.
Hun tracks verschenen al op onder andere Potty Mouth Music en Venga Digital en acts als Laidback Luke, Kissy Sell Out en the Crookers draaien maar wat graag hun deuntjes. Met hun mix van house, techno, hip hop, electro en nog veel meer zijn de Mightfools oppermachtig achter de decks, en dus de juiste keuze om deze Koninginnenacht af te sluiten.


Kleine zaal:


The Madd

The Madd 01:30 - 02:30
Met oud & Nieuw moest de band wegens omstandigheden nog verstek laten gaan, vanavond zullen ze deze aderlating ruimschoots goed komen maken!
's-Lands lekkerste beatpoppers The Madd kennen we natuurlijk allemaal van de hit 'Baby' met rapper Dio. Het viertal uit Rotterdam staat garant voor een uur dik feest en gezelligheid, boordenvol oerbeat en powerpop.


The Dead Brothers

The Dead Brothers 00:00 - 00:50
Zoals de bandnaam al doet vermoeden hebben we hier niet te maken met een vrolijke poppunkband. Het Zwitserse broederschap The Dead Brothers vertoeft in hele andere sferen. Waar de band op eerdere platen als een soort dodenorkest polka, zigeunermuziek, jazz en garagerock samensmeedde tot een orchestraal geheel dat doet denken aan Tom Waits die een plaat maakt met The Cramps, lijkt het erop dat de band zich op de nieuwe plaat de vrijheid heeft gegeven het over een andere boeg te gooien. Veertig songs hebben ze opgenomen voor het nieuwe album, en de gemene deler is het genre 'blackgrass', de donkere kant van bluegrass. Waar op eerdere albums blazers de boventoon voerden, zullen vanavond de snaarinstrumenten centraal staan: cello, banjo, mandoline, contrabas en zo nog meer. Proef alvast voor via de website van de dooie broerkes en kom in de stemming voor een enkeltje naar de verdoemenis.

De plaatjes tussen de bands door komen vanavond van dj Woody (ja, die van Paul) en onze eigen dj Robbbert.

Café:

TV Buddhas 01:00 - 01:30
In eerste instantie als duo, maar inmiddels als trio reisde het in Berlijn residerende gezelschap TV Buddhas in sneltreinvaart de afgelopen twee jaar Europa door. Als een ware psychedelische rock n roll machine denderen ze voort, overal het publiek in extase achterlatend. TV Buddhas doet nog het meest denken aan de ultieme mix van The White Stripes, Cream en Led Zeppelin. Vuig, Psychedelisch en op en top rock ’n roll!

The Candy Snatchers feat. 69Charger 02:30 - 03:00
Zorg dat je nog wat energie overhoudt voor deze kers op de taart, want hier zal het zweten geblazen worden in het café! Onder leiding van oer- Candy Snatcher Larry May zullen de mannen van 69Charger alle classics van deze geweldige garagepunkband voorbij laten komen. Dit belooft een sensatie te worden, waarbij werkelijk je allerlaatste beetje energie compleet aan gort gedanst zal worden!

In café draait tevens het dj-duo WOES, speciaal overgevlogen uit Rotterdam om hun toffe collectie underground plaatjes te laten horen!