Afgelast

I Set My Friends On Fire


electro-grind / rock / screamo Wegens vertraagde release van het nieuwe album is de tour helaas afgelast. Reeds gekochte kaarten kunnen worden teruggebracht.


+ Haribo Macht Kinder Froh + Darker


I Set My Friends On Fire
Een van de jongste en waarschijnlijk gezelligste signings van Epitaph is het Amerikaanse duo I Set My Friends On Fire.

Het debuutalbum 'You Can't Spell Slaughter Without Laughter' komt alweer uit 2008, maar wordt in Europa nu pas echt goed opgepikt. En terecht, want potverdikkie wat een dosis ehm...electro-grind, screamo, post-hardcore, crunkcore en nog meer bestaande en niet bestaande muziekgenres worden er door Matt Mihana en Nabil Moo over je heen gegooid.

Live worden Matt en Nabil bijgestaan door drummer Chris Lent, waardoor er een echte live band ontstaat.

De energie van de muziek gaat gepaard met grote (vaak puberale) tekstuele nonsens, zoals je onder meer kunt zien in de karaoke clipjes die de band heeft gemaakt met Smosh, een populair Amerikaans comedyduo.

Het wordt de eerste keer dat I Set My Friends On Fire in Nederland speelt, dus zorg dat je van de partij bent!

Haribo Macht Kinder Froh
Onlangs mochten deze jonge stuiterballen de grote zaal al opwarmen voor Enter Shikari, en dat ging hen erg goed af. De kleine zaal moet dan toch ook geen probleem zijn voor deze vrolijke vrienden?

We schreven het al eerder, maar de tekst liegt er nog steeds niet om: de kers in de appelmoes, de krent in de pap, het haribo-colaflesje in de snoepzak is vandaag het kleurrijke, compleet idiote, ultraheftige Haribo Macht Kinder Froh! Laat je niet op het verkeerde been zetten door de lieve artwork van deze Utrechters: Haribo Macht Kinder Froh is als dynamiet. De zanger van Bring me the Horizon loopt al met een Haribo Macht Kinder Froh-shirt rond. Misschien volg jij deze trend vandaag na het zien van deze geweldenaars!

Darker
Welkom in de uitdagende wereld van Darker. Met Donnie D. En Evil-ien als bandleden. In hun homestudio worden de pompende bassen en scheurende synths over raps en melodieuze zanglijnen gelegd. Er wordt gebeatboxt, gedrumd en gesampled. Ook live doen zij alles samen. En met behulp van effectpedalen en vindingrijkheid zet het duo een live show neer waarbij je niet anders kan dan meedoen. Voor Donnie een reis die ooit begon bij rapmetal band Brotherhood Foundation (waarmee hij heel even in de album charts kwam en live op o.a. Pinkpop en Lowlands stond). “Ach fuck die shit,” zegt hij daar over, “dat was toen en Darker is nu!” De reis gaat verder...

Darker is te omschrijven als een mix tussen rock, electronica, folk, hiphop en beats. Noem het Crunkcore, noem het emotronic, noem het Singer/songsampler. Vergelijkingen met 3OH!3, NIN, BrokenCyde, M.I.A., Beck en Millionaires zijn reeds gemaakt. Maar trek je eigen conclusie: check it out and bounce baby bounce!