Uitverkocht

Life of Agony (uitverkocht)


20 Years Strong Tour Life of Agony speelt haar klassieker 'River Runs Red' integraal, aangevuld met andere krakers.


+ Panic Cell


Vanavond wacht ons een uniek avondje. Life of Agony komt voor slechts drie exclusieve shows naar Europa om haar klassieker 'River Runs Red' integraal te spelen tijdens deze '20 Years Strong Tour'. En één van die shows geeft het viertal in de Effenaar!

Voor velen is LOA's debuutplaat uit 1993 nog altijd het topstuk uit de discografie van de band. De sound en de songs op het album zijn nog altijd ongekend fris en het album mag met recht een klassieker genoemd worden. De plaat is een blauwdruk voor veel latere post hardcoreplaten en is even heavy als melodieus.

Life of Agony is ontstaan in de 90's hardcore/metal scene in Brooklyn, New York. In diezelfde scene werden ook Biohazard, Type o Negative en Machinehead groot. Het debuutalbum van de band werd een ongekend succes in Nederland. Dit onder andere door de fantastische shows die de groep rond Keith Caputo speelde op Dynamo Open Air 1994 en 1995(hier speelden naast LOA zo'n beetje alle metalbands die er toe deden).

'River Runs Red' staat bol van de melodramatische hardcore en zware, doom geïnspireerde rock en vertelt het verhaal van een jongeman die de laatste week van zijn leven meemaakt. Songs als 'This Time', 'Underground', 'River Runs Red' en 'My Eyes' zijn anthems voor een rockgeneratie geworden.

Naast het volledige 'River Runs Red' album speelt LOA ook haar grootste knallers van de platen 'Ugly' en 'Soul Searching Sun'!

De band speelt vanavond in originele line up:

Keith Caputo (zang)
Alan Robert (basgitaar)
Joey Z. (gitaar)
Sal Abruscato (drums)