Comedy Explosion


met o.a. Jeroen Pater + Nabil Aoulad Ayad + Matanja Pinto


Een van de vaste waarden van de Comedy Explosion is Jeroen Pater. Zijn comedy is meer dan alleen snelle grappen, rake observaties en scherpe oneliners. Hij gaat verder. Dieper in de krochten van de ziel. Jeroen confronteert, teast en daagt uit. Rauwe comedy van de moderne tijd.

Jeroen experimenteert met comedy. Op zoek naar nieuwe vormen en formats. Hij organiseerde de Porn Comedy Night in Rotterdam en Utrecht, de Drugs Comedy Night en Fast Comedy, een variatie op het steeds populairder wordende improv, altijd uitverkocht en experimenteel. De televisie-opnamen van Comedy On Drugs Night ging zelfs BNN te ver om uit te zenden.
De bootleg dvd is inmiddels een gewild verzamelobject voor comedy die hards…

Nabil Aoulad Ayad is een in Waalwijk geboren Nederlands acteur, cabaretier en human beatboxer. Ayad is Nederlands kampioen human beatboxer en heeft in 2008 deelgenomen aan de wereldkampioenschappen in Tokio. Hij vertolkte in 2008 de rol van Yousef El-Bassity in Onderweg naar Morgen. Verder werkte hij mee aan het programma URBNN van BNN Samen met Yolanthe Cabau van Kasbergen Fernando Halman en Curt Fortin. Sinds 1 september 2008 is Nabil te zien als Mohammed El Amrani in de De Co-assistent.

Matanja Pinto was tot voor kort advocaat bouw- en aanbestedingsrecht. Hij is geboren in Groningen en woonde achtereenvolgens in New York, Jeruzalem, Delft, Amsterdam en San Francisco. In zijn studententijd deed Matanja al veel aan cabaret en toneel. Hij brengt vlotte en intelligente humor.