Moss + Coparck


Prachtige dubbelbill met twee van 's-lands fijnste indie bands.


Moss
Het Nederlandse muzieklandschap wordt steeds dichter bevolkt met opwindende, frisse, talentvolle, ja zelfs geniale bands. Moss mag je zeker tot één van prominente inwoners van dat landschap beschouwen. Want tjonge jonge, wat een ge-wel-dig album bracht deze Amsterdamse band vorig jaar uit. 'Never Be Scared, Don't Be A Hero' is een plaat om bij weg te dromen, te koesteren en gelukkig van te worden. De melodieuze spitsvondigheid is op alle nummers raak. Waar ze de inspiratie van die geweldige songs vandaan halen? Een blikje op hun MySpace-profiel geeft deels het antwoord: The Beatles, Elliot Smith, The Carpenters, The Cardigans, Paul McCartney, The Lemonheads, Neu ,The Posies, Pink Floyd, E.L.O en Neil Young worden door Moss zelf als inspiratiebronnen genoemd. Daarbij zijn ze misschien één naam vergeten met een aantoonbare zielsverwant: Fleet Foxes. Geef 'Never Be Scared...' een paar luisterbeurten en je wordt allicht over de streep getrokken om ze in de Effenaar te komen checken.


Coparck

Coparck
Coparck is de andere helft van de dubbelbill van vanavond. De band woont in dezelfde muzikale buurt als Moss. Alleen resideren ze er al ietsje langer. De Amsterdamse groep bestaat alweer elf jaar. Een periode waarin ze vier bijzondere platen uitbrachten. 'A Dog and Pony Show' uit 2009 is het laatste wapenfeit van dit viertal waarmee ze maar weer eens onderstrepen hoe getalenteerd ze zijn. Net als Moss heeft Coparck een gouden pennetje voor doortastende, verrassende melodieën. Hun rockende jazzy pianopop brengen ze live met een verwarmende energie. Toetsenist Maurits de Lange ging bij de vorige show in de Effenaar bijvoorbeeld zo heftig op in de muziek dat zijn bril prompt van zijn hoofd vloog. Wees gerust: hij vond 'm na afloop van het optreden weer terug. Maar kijk niet raar op als er deze keer weer een oogglas links of rechts om je oren vliegt. Want Coparck is nog altijd een band vol passie.  

Het wordt vanavond overigens een van je laatste kansen om Coparck live aan het werk te zien, want de band heeft kenbaar gemaakt na de huidige tour de bril definitief af te nemen. Geen ruzies, maar de band vindt het na elf jaar 'mooi geweest', zoals ze aan 3VOOR12 lieten weten.
Vanavond neemt het viertal afscheid van Eindhoven. En dat zal vast en zeker in stijl gebeuren.