Koninginnedagfestival 2010: o.a. The Mad Trist + Seatsniffers + Go Back To The Zoo


Het programma van het supergezellige Koninginnedagfestival is rond!


Woody & Paul and Vigilantes + Schlachthofbronx + You Love Her Coz She's Dead + Slim Cessna's Auto Club + Straf + Hank Long & Friends + Telegraph Canyon


Koninginnedagfestival 2010
De line up van het supergezellige Koninginnedagfestival is rond. Hieronder vind je een korte beschrijving van de verschillende bands en acts, met de speeltijden.
Naast live muziek is er ook dit jaar weer een markt met onder meer vintage kleding en vinyl, kan er gegeten worden en wordt er voor vertier voor de kids gezorgd. Bovendien organiseert Inu-d-Afrique een heuse vintage fashionshow!

Park open 13:00 uur

Telegraph Canyon 14:00 – 14:30
Liefhebbers van bands als Broken Social Scene, Fleet Foxes en Ryan Adams opgelet, je wordt vandaag op tijd verwacht vooraan het podium. De heren en dame van het Amerikaanse Telegraph Canyon komen je vandaag namelijk overtuigen van het feit dat je ook zonder enige vorm van promotie of verkrijgbare release een hype kunt creëren. Juist ja, door geweldige muziek te spelen. Zelf noemen ze het ‘cosmische americana’, en in de media worden met termen als ‘southern gothic’ en ‘dark folk’ gegooid. Wij noemen het gewoon schitterende indiefolk.


Telegraph Canyon

Woody & Paul and Vigilantes 14:50 - 15:20
Als voorproefje op de in het najaar te verschijnen nieuwe plaat Heroes and Zero’s spelen Woody & Paul and Vigilantes vandaag een set waarin je alvast kunt kennismaken met een deel van het nieuwe materiaal. Verwacht een stevige mix van rauwe blues, folk en americana verpakt in geweldige songs!


Woody & Paul and Vigilantes

Straf 15:40 – 16:20
“Het circus van Jeroen Bosch in een vrolijke polonaise op het dek van de Titanic”. Dat is Straf. Geïnspireerd door helden als De Kift, Tom Waits en Jacques Brel maakt Straf muziek met passie tegen pijn. Straf weet dat er in de reddingssloep geen plaats voor iedereen zal zijn, maar voor de overblijvers speelt Straf vol overgave - tot de laatste kreet is weggestorven. Straf bestaat uit zeven ervaren Brabantse muzikanten die hun muziek het liefst omschrijven als ‘Polderpolka’. Krijgen we vandaag de eerste polonaise op ons Koninginnedagfestival?


Seatsniffers  16:40 - 17:40
Onze Belgische vrienden Seatsniffers zijn jarig, en wie jarig is geeft een feestje! De beste roots rockband van België (en de rest van het westelijke halfrond?) bestaat dit jaar namelijk alweer 15 jaar en dat wordt gevierd met een uitgebreide tour langs de favoriete plekken van de band. Een concert in Eindhoven mocht natuurlijk niet aan de tour ontbreken.
Een optreden van Seatsniffers staat garant voor een ultieme mix van rock n roll, rhythm & blues, soul, hard country en ska, immer gespeeld met een stevige punkrock energie! Seatsniffers are here to stay!

The Mad Trist 18:00 – 18:40
Begin dit jaar was daar plots The Mad Trist. Nou ja, plots. Het borrelde al eventjes, maar sinds de release van het debuutalbum ‘Pay The Piper’ lijkt het de Maastrichtse band voor de wind te gaan. De sound van de band wordt vaak vergeleken met grootheid Queens of The Stone Age, maar er zijn ook rake referenties dichter bij huis te vinden. Wat te denken van Triggerfinger of De Staat (frontman Torre produceerde het debuut van The Mad Trist). Laatstgenoemde band stond overigens vorig jaar op deze plek op de line up en we weten allemaal wat er in 2009 met de Staat gebeurde…wordt 2010 het jaar van The Mad Trist?


The Mad Trist

Slim Cessna’s Auto Club 19:00 – 19:45
Hun eerste trip door in Europa, vorig jaar rond dezelfde tijd, was een groot succes. De live verrichtingen van deze band onder leiding van "fire & brimstone preachers"  Slim Cessna en Jay Munley zijn onvergelijkbaar met wie of wat dan ook.
Afkomstig uit de muzikale scene van 16 Horsepower en Woven Hand komen live Hank Williams, Jello Biafra, Mojo Nixon, Tom Waits, de duivel en "god noch gebod" voorbij in een energieke , enerverende en intense mengelmoes.  Kindamuzik Recensent Bart Breman schrijft terecht ‘Je hoort hoe 16 Horsepower had geklonken als ze over gevoel voor humor hadden beschikt, je hoort hoe Shane McGowan en zijn Pogues hadden geklonken als ze Rednecks waren geweest en vooral hoor je gitzwarte country die bijzonder opgewekt en vrolijk klinkt.’ Niet missen dus!

Go Back To The Zoo 20:05 – 20:50
Twee radiohits op je naam hebben en dan moet je debuutalbum nog verschijnen. Het Amsterdamse Go Back to The Zoo heeft met ‘Electric’ en ‘Beam me Up’ de lat alvast hoog gelegd voor het dit jaar te verschijnen debuut. Vandaag zullen ze het Eindhovense publiek  laten zien dat het met de rest van het materiaal ook wel snor zit. Go Back to The Zoo is een rete catchy hitmachine. Het rockt, het swingt, het heeft stijl, ofwel de ideale opmaat voor een dansbare avond!


Go Back To The Zoo

You Love Her Coz She’s Dead 21:15 – 22:00
Met een dergelijke bandnaam heb je de wedstrijd natuurlijk al half gewonnen. Als de frontchick ook nog eens dubbel zo gestoord is als die van Kap Bambino en Crystal Castles samen en je releases worden uitgebracht op het Franse kwaliteitslabel Kitsuné, dan ben je er eigenlijk al toch? Regelrechte electro rave voor de Nintendo generatie. Enter Shikari meets Crystal Castles, zoiets.

Schlachthofbronx 22:15 – 23:00
Uit de achterbuurt van München klinkt een feestelijk geluid. Schlachthofbronx gooit namelijk alles wat beats heeft en enigszins niet westers klinkt in de mix en het resultaat is verbluffend. Van kuduro tot ghettotech en van balkan naar Miami bass. Liefhebbers van Buraka Som Sistema, MIA en Shantel ben erbij, maar ook als dubstep en electro je ding is…Schlachthofbronxxx macht die nacht kaput!

Hank Long & Friends 23:00 – 00:00 (Gaat helaas niet door, aangezien de verkegen vergunning ons noodzaakt om 23.00uur te stoppen. Hank Long zal nu op ons Koninginnenacht Festival een dag eerder draaien.)
Na het debacle van vorig jaar waardoor Hank Long genoodzaakt wat om zijn platen in de koffer te laten, aan hem de eer om deze editie van het Koninginnedag festival in stijl af te sluiten. Speciaal voor de gelegenheid neemt Hank een aantal bijzondere vrienden mee, het is namelijk niet voor niets ‘& Friends’. Verwacht van Hank alleen de allervetste electro en rave platen van zijn favo labels Boys Noize, Relish, Turbo en Kitsuné.