Motorpsycho


De dertiende keer is het alweer dat onze Noorse vrienden van Motorpsycho in de Effenaar spelen. Soms vragen we het ons wel eens af: zouden er diehards zijn die alle twaalf de voorgaande shows hebben gezien? Zo ja, lopen er waarschijnlijk een paar gelukkige muziekliefhebbers rond.
Mocht je dit drietal nog nooit live hebben gezien: pak vooral je kans. Zeker in de (relatief) nieuwe bezetting met meesterdrummer Kenneth Kapstadt in de gelederen is Motorpsycho in topvorm. Onlangs bracht het trio hun veertiende studioalbum 'Heavy Metal Fruit' uit. ‘Een spacerockopera,’ luidden de prognoses. En die belofte wordt waargemaakt. 'Heavy Metal Fruit' is een progrocktrip waarbij de Noren veel tijd en ruimte nemen om uithoeken van songs te exploreren. Bijna dertien minuten telt het openingsnummer bijvoorbeeld. Daarin wordt de spanningsboog een paar keer goed aangetrokken, losgelaten op het hoogtepunt en weer aangespannen.
Het knappe en vreemde is dat de band ondanks de exploratiedrift consequent als zichzelf blijft klinken. Motorpsycho is een wijze oude heer geworden, die bij zijn vertellingen teruggrijpt naar zijn jeugd zonder dat hij de pit in zijn donder is kwijtgeraakt. Maak je op voor 'Lucky number 13'!