Frank Turner


Folk / punkrock / country


+ Crazy Arm


Frank Turner
Net als Chuck Ragan maakte Frank Turner de overstap van punkrock naar folk. Dit zonder dat hij de geneugten van punk achter zich liet. Want de songs van Turner barsten nog altijd van de energie. Met een Ierse inslag die doet denken aan die van Dropkick Murphy's, maar ook de hedendaagse twist van The Gaslight Anthem ontpopte Turner zich als een bijzondere folkpunker.
Tussen 2001 en 2005 maakte Turner deel uit van de punkrockband Million Dead. Nadat die groep werd opgedoekt, hervond Turner zich op miraculeuze wijze. De 28-jarige Brit maakt dichterlijke zeer rake songs. Vertelt verhalen die je bijblijven. En zingt vanuit het puntje van zijn teen, via zijn onderbuik en recht door het hart richting zijn stembanden.
Zijn laatste album 'Poetry of the Deed' (zijn derde plaat alweer) is een werkje dat je op kunt blijven zetten. Na een paar luisterbeurten zing je de songs waarschijnlijk uit volle borst mee. Dus schroom je vanavond niet. Maar let wel: sta er ook niet van te kijken als deze sympathieke Brit de zaal muisstil krijgt.

Zijn eerste tours ging Frank solo als een soort troubadour op pad, tegenwoordig heeft hij een band om zich heen gevormd om zijn songs live nog meer kracht bij te zetten. Hij speelt vanavond dan ook met band.

Crazy Arm
Het eveneens Britse Crazy Arm is een jonge en recent veel bejubelde punkrock band. De mosterd lijken deze boys te halen bij bands als Against Me! en The Gaslight Anthem, maar er zit ook een soort 16 Horsepower drive in. Ze klinken zoals ze zelf omschrijven als Fugazi met banjos, maar dan zonder banjos. Of wacht, toch met banjos!