Chuck Ragan (Hot Water Music)


Geweldige folk / punkrock / country band van voormalig Hot Water Music frontman Chuck Ragan. Voor dit concert zijn ook combitickets beschikbaar met het concert van Frank Turner op 5 april voor slech


+ Tim Vantol


Chuck Ragan staat te boek als één van de meest bejubelde punkrock/post-hardcore zangers van de jaren negentig. Als frontman van Hot Water Music zong hij zeven geweldige albums vol. Maar in de muzikale ziel van Ragan broeit meer dan alleen punkrock. Als soloartiest heeft de Amerikaan zich ontpopt als begenadigd folky singer-songwriter in de traditie van Steve Earle, Woody Guthrie en Pete Seeger. Hij zingt bitterzoete folk op een manier waarmee hij ook de meest doorwinterde punkrocker inpakt. De vocalen van Ragan gaan namelijk door merg en been: sterk, masculien, maar toch breekbaar. Nu zijn stem niet meer met een muur van gitaren hoeft te concurreren, komt hij wellicht nog heftiger en directer aan.
Vorig jaar verscheen 'Gold Country', het tweede solo-album van Chuck en de opvolger van het prachtige 'Feast or Famine'. Op de nieuwe plaat exploreert hij ook iets meer zijn country-kant. Live staat Ragan garant voor een pure, oprechte en intense muzikale beleving. Vanavond speelt hij zijn enige Nederlandse show tijdens zijn huidige tournee. Reken dus op een speciale avond!