Club 3VOOR12/Eindhoven: oa. Suimasen


Suimasen + Bird + Dearworld


Vanavond kun je weer genieten van livemuziek van de beste bands die Eindhoven te bieden heeft. Daarnaast hebben heeft 3VOOR12/Eindhoven ook nog het beste jongetje van de klas uit Tilburg/Oss uitgenodigd. Lees hier meer over de acts die komen, bekijk alvast het tijdschema en zet het maar gelijk dik gedrukt in je agenda. Dit wil je gewoon niet missen.

Dearworld (22.00uur, Kleine Zaal)
Gasten eerst. Dearworld is de enige gast op deze avond. Een eregast, want een band die zelf al regelmatig het hoofdprogramma is, verdient niets minder dan een warm onthaal. De band groeit hard en is terecht een paradepaardje van 3VOOR12/Tilburg en 3VOOR12/Den Bosch. Ze maakten ook al indruk op nationale radio, bij 3FM. Afgelopen zomer wonnen ze de wedstrijd van Next Best Band waardoor ze op het hoofdpodium van Solar mochten staan.

Bandomschrijving: Dearworld maakt energieke rock met precies de juiste hoeveelheid elektronica waardoor stil staan onmogelijk wordt. De teksten zijn vaak diep en dat komt vooral goed tot uiting in de wat rustigere nummers. Symmetry begint al een beetje het lijflied te worden en dat is dan ook het meeste treffende voorbeeld waarin het beste van beide werelden samenkomt.

Bird (22.45 uur, Kleine Zaal)
Na Dearworld is er een cooling down bij Bird waar je geheel automatisch in meegaat. Een zeer toepasselijke quote voor deze band, ooit bedacht door een Engels muziektijdschrift over hun lokaal talent: ‘They are after your soul. Let them have it.’ De muziek van Bird maakt woorden overbodig. Wij zijn echter blij dat ze er toch zijn, want de zang van Bardt is niet voor niets zoveel geroemd op onze site. Bird was eenmaal het allermooiste en eenmaal het één na mooiste muziekmoment van 2009. Op 5 februari kun je zelf ervaren waarom.

Bandomschrijving: we kennen Fleet Foxes en we kennen Bon Iver. Eindhoven heeft Bird. Als dat te cryptisch is: Indie folk waarbij het gevoel dat de muziek teweeg brengt centraal staat. De gevoelige snaar raken doen ze met een akoestische gitaar, een cello en een viool. En met een Harmonium; dat is een piano, maar dan net even anders. De muziek van Bird is kleinkunst. Eerlijk en puur.

Suimasen (23.30 uur, Kleine Zaal)
De headliner van deze clubavond krijgt een uur. Dat is voor het eerst sinds de historie van het bestaan ervan. Voor Suimasen maak je deze uitzondering, want deze band is heel Nederland aan het veroveren. Iedere zichzelf respecterende stad heeft deze gasten al op bezoek gehad en aan het einde van de rit komen ze weer terug naar hun thuisstad. Iets waar ze zelf ook naar uitkijken, want ze hebben de smaak te pakken en ze willen Eindhoven graag laten zien waar ze nu toe in staat zijn. Een voorproefje is binnenkort al te zien op 3VOOR12NL dat eind vorig jaar een concertregistratie deed in studio Desmet. Voor de beeldvorming: Temper Trap was die andere gast. De vorige clubavond kwam nog wat te vroeg of misschien moeten we zeggen: deze komt precies op tijd.


Suimasen

Bandomschrijving: Gelaagde rockmuziek die heel luid en duidelijk kan zijn, maar ook heel impliciet iets lijkt te willen vertellen. Soms is het stonerrock, soms neigt het naar poprock. Slap is het nooit, te hard ook weer niet echt. De ritmes zijn strak terwijl het speelveld heel ruim is. Zoals ze zelf zeggen: “Het is heerlijk om ons geluid zo hard de zaal in te blazen.”

Als de livemuziek voorbij is, blijven de lichten nog even uit. Onze eerste clubavond van 2010 gaat dan verder als een licht verteerbare Indie Disco, tot 02.00 uur. Onze vaste clubavond dj gaat dan, net als tussen de optredens door, de fijnste plaatjes van het moment draaien.