The Zombies


feat. Colin Blunstone & Rod Argent + Pacifix


Het is 1964 en we bevinden ons in het druilerige Engelse Hertfordshire.  Vier teenagers vatten het plan op om een bandje te beginnen. De band heet : The Zombies. De achtien jaar oude Colin Blunstone neemt de leadzang voor zijn rekening en de toetsen worden bespeelt door Rod Argent.


De virtuose arrangementen en composities van Rod, geven de band iets speciaals mee. De “roaring sixties“ gaan niet ongestoord aan dit gezelschap voorbij. De unieke stem van Colin wordt het kenmerk voor Hits als:

  • SHE’S NOT THERE
  • TELL HER NO
  • TIME OF THE SEASONS

En na millioenen platen te hebben verkocht , besluiten deze twee talenten  ieder hun eigen weg te gaan.

We doen een stap in de tijd en gaan naar april 2000. Er is een reunie van The Zombies in het London Jazz Cafe en vijf heren in een zwart maatpak betreden het podium. Wat hier gebeurt is geschiedenis!! Bij de eerste klanken is duidelijk dat het hier om uitzonderlijke talenten gaat met een charisma dat, in deze tijd, bij artiesten niet meer aanwezig is. De ene hit volgt de andere en het publiek wordt op een beschaafde wijze bezig gehouden met anekdotes uit een 35 jarige loopbaan aan de top van de muziekindustrie. God Gave Rock & Roll To You, bekend van KISS en geschreven door Argent, sluit de avond af en het publiek bedankt de artiesten met een staande ovatie

De band bedankt het publiek met een handtekening sessie en een aardig woord voor iedereen. Als het doek valt is er niemand die een oorbeschadiging heeft overgehouden aan een overdosis  decibellen , het enige wat het publiek mee naar huis neemt is een warm gevoel aan een muzikale reis door 40 jaar pophistorie.

Rod en Colin worden ook vanavond weer ondersteund door muzikanten die hun sporen ruimschoots hebben verdiend bij o.a. The Animals, Tom Jones, The Kinks etc.

LINE UP ZOMBIES :
COLIN BLUNSTONE – VOCALS
ROD ARGENT – KEYS , VOCALS
JIM RODFORD – BASS , VOCALS (KINKS , ANIMALS)
STEVE RODFORD – DRUMS (GARY MOORE , CARAVAN, JACK BRUCE )
KEITH AIREY – GUITAR ,VOCALS ( GARY MOORE , TOM JONES)