The Parlor Mob


Geweldige rockband uit New Jersey voor liefhebbers van Led Zeppelin, Kings of Leon en Wolfmother!


+ Mezcalectric (voorheen Gold Sputtered Membranes (GSM))


Het gaat verdomd lekker met de rock n roll! Na het succes van bands als Wolfmother, Kings of Leon en White Stripes is er een hele lichting nieuwe rockbands in aantocht die de wereld dreigen te veroveren.

En terecht, want van bands zoals The Parlor Mob, The Answer en Dirty Sweet (staan 9 april in de Effenaar) kunnen we geen genoeg krijgen!

The Parlor Mob
Het verhaal van The Parlor Mob is nog jong. Na een korte periode onder de naam 'What About Frank?' door het leven te zijn gegaan, verandert de band in 2006 van naam en wordt kort daarna getekend door Roadrunner Records. Onder leiding van Jacquire King (Tom Waits, Kings of Leon en Modest Mouse) neemt de band eind 2007 haar debuut 'And You Were a Crow' op. De bandleden verhuisden tijdelijk naar Asheville, North Carolina, en bracht de songs tot leven in de Echo Mountain Recording studio. Jacquire logeerde bij de band en werd al snel lid van The Parlor Mob familie. “Hij werd het zesde bandlid en was ook emotioneel betrokken bij het album” aldus zanger Mark Melicia. “Er gebeuren allerlei dingen op het album die er uit zullen springen op een goede stereo. We wilden echt een compleet album schrijven waarbij je elke keer iets nieuws ontdekt. We hebben bepaalde grenzen doorbroken, en er staan veel verschillende 'soundscapes' op het album. Met deze plaat willen we mensen weer enthousiast maken over rockmuziek!”

De plaat verscheen in 2008, maar wordt in het voorjaar van 2009 pas echt opgepikt in Europa. De recensies zijn terecht zeer overtuigend en de band komt nu voor het eerst naar de Nederlandse clubs. Dit belooft een avondje dampende rock n roll met een hoog heavy jaren 70 gehalte, yeah!

Mezcalectric
Mezcalectric was tot nog toe bekend als Gold Sputtered membranes (of GSM) die jaren geleden haar debuut maakten op Koninginnedag op de plaats van La Folie in thuisbasis Eindhoven Rockcity. De band staat aan de vooravond van het uitbrengen van haar eerste langspeelplaat.

Mezcalectric bestaat uit muzikanten die voorheen betrokken waren bij bands als Candybar Planet, Super Dispensers, Tupelo Honey, The Spades en Moonstorm. Muzikaal komt de inspiratie diep uit de zeventiger jaren, gekruid met een dikke handvol Southern Rock en een vleugje psychedelica.

De nieuwe plaat wordt 23 januari 2010 gepresenteerd in The Rambler in Eindhoven. Maar voorafgaand aan de cd-presentatie zal de band de kleine zaal van de Effenaar op stoom brengen!