Brightblack Morning Light (USA)


Psychedelica, blues, gospel, freak-folk, triphop, jazz en desert rock, het zit er allemaal in!


+ Rio En Medio


Het meer dan geweldige Brightblack Morning Light brengt ons de hypnotiserende roes uit de woestijn van New Mexico. Ze maken ongelofelijk verslavende muziek met een tot nu toe ongekend landschap van invloeden. Psychedelica, blues, gospel, freak-folk, triphop, jazz en desert rock, het zit er allemaal in! 

Denk dus aan een drugs recept uit de late jaren zestig met een flinke klont Spiritualized, een eetlepel Air, een snufje Potishead, een druppeltje Bohren Und der Club Of Gore, de gekte van MGMT en de fender Rhodes Herbie Hancock. Het tempo van de muziek staat haaks op dat van onze levensstijl, en doet dus een poging om ons weer wat gas te doen terugnemen, letterlijk en figuurlijk.

Naybob Shineywater en Rachael Hughes leveren een bezwerende groove die even minimalistisch is als de ecologische voetafdruk van het duo. De CD Motion To Rejoin werd namelijk opgenomen met vier zonnepanelen als enige stroombron!

Will Oldham, Espers, Vashti Bunyan en Devendra Banhart mogen trots zijn op hun maatjes.

Rio En Medio maakt dromerige freakfolk die verwant is aan Espers, Vashti Bunyan, Joanna Newsom en Coco Rosie. Ze werkte in het verleden al samen met Grizzly Bear, CocoRosie, Vetiver, Patrick Wolf en Vashti Bunyan.