Uitverkocht

Tom McRae


The Alphabet of Hurricanes Tour Let op: dit is de nieuwe datum!


+ Brian Wright


Tom McRae is terug met een fonkelnieuw album: 'The Alphabet of Hurricanes'! Verwacht vanavond in de Effenaar dus veel nieuw werk van deze fantastische Britse singer-songwriter.

'The Alphabet of Hurricanes' kwam de afgelopen twee jaar tot stand in een periode waarin Tom McRae intensief tourde door Europa, Noord-Amerika en het Verre Oosten naar aanleiding van het album King Of Cards. Op een gegeven moment, na lang touren, was de pijp leeg bij Tom en settelde hij zich in New York waar hij begon met nummers schrijven, proberend de afgelopen jaren in muziek en tekst te vatten.

'The Alphabet Of Hurricanes' is opgenomen in McRae’s huis in Bow, London. Hij kocht een banjo, een ukelele, een mandoline, een drumstel, een viool en een oude piano en nodigde zijn band en een aantal vrienden uit voor de opnamesessies. De titel Alphabet of Hurricanes komt uit een nummer dat eigenlijk het hele schrijfproces in werking zette, maar uiteindelijk niet op het album terecht is gekomen. Elk jaar krijgen orkanen in alfabetische volgorde een naam en afgelopen jaar werd er wereldwijd twee keer door dat alfabet gegaan. Iets wat niet eerder was voorgekomen. 

Bekijk hier de lovende recensie van The Alphabet of Hurricanes Tour op Podiuminfo.