Rigby


rock / britpop Let op: dit is de nieuwe datum. Reeds gekochte kaarten blijven geldig.


+ Want Want (vervangen Youngheartslightfire)


Rigby
Rigby is één van de, zo niet dé, nieuwe Nederlandse rocksensatie(s). De band werd vorig jaar gevormd door zanger/songschrijver Christon Kloosterboer. Sinds die oprichting ging het snel met Rigby. De band bracht eerder dit jaar een hun debuutplaat uit, geproduceerd door niemand minder dan Erwin Musper. De man die ook met Van Halen, Bon Jovi, Anouk en Racoon samenwerkte. Het aantal hits dat van die plaat richting de hitparades druppelt, neemt gestaag toe.
Dát het zo snel gaat met Rigby, is vooral te danken aan hun te gekke songs. Het is bijna eng zo perfect en lekker klinken de nummers van dit vijftal. Kloosterboer verstaat zijn vak en grossiert in mooie melodieën, juist geplaatste koortjes en grootse refreinen. Tel daarbij op dat dit combo op het podium rockt als een tiet en je komt waarschijnlijk ook tot de conclusie dat Rigby een kracht is om rekening mee te houden in de Nederlandse rockscene. Voor liefhebbers die ook Kaiser Chiefs, Keane, Coldplay en Oasis hoog hebben zitten!

Want Want
Support vanavond is het jonge en opkomende Want Want. Met hun Nederlandstalige powerpop is de band een vreemde eend in de bijt, maar wel een eend die prima smaakt. Kom dus op tijd vanavond om deze jonge honden uit de voormalige Hanzestad Zwolle te checken!