Uitverkocht

Johan (gaat gewoon door)


Ondanks het slechte weer gaat de afscheidsshow van Johan toch door. Neem aub geen risico's en rij voorzichtig!


+ Tim Knol


Johan's laatste show...

Aan alles komt een eind, zelfs aan Johan De Band. Na 13 jaar en 4 platen begint deze groep in September aan een laatste ronde langs de Nederlandse clubs. En ja, ook op dit afscheid zullen alle cliché's van toepassing zijn. Dat het pijn doet en heel vervelend is en dat iedereen mekaar gaat missen, maar toch, dingen gaan zoals ze gaan en uiteindelijk gaat iedereen er vrede mee hebben. En mogen we blij zijn met wat we hebben en nog krijgen, namelijk een prachttour van een topband langs al onze favoriete podia.

'Op een rare manier voelt het goed, om er nu mee op te houden", zegt Johan-voorman Jacob de Greeuw. 'Ik heb heel veel zin om deze tour nu te gaan doen en ook veel zin om er daarna mee te stoppen. En vervolgens ga ik me bezinnen op m'n toekomst in de muziek.'

Ook drummer Jeroen Kleijn zegt dat "we er nog iets bijzonders van gaan maken, van die laatste optredens. Zodat we een mooie periode met z'n allen met een goed gevoel afsluiten".

Voor Excelsior Recordings is het verscheiden van Johan een gevoelig verlies, zegt Frans Hagenaars die met Jacob c.s. alle vier de platen maakte. "Het is niet altijd van een leien dakkie gegaan maar één ding blijft staan als een huis: het zijn vier schitterende platen."

Oud-manager en boeker van het eerste én laatste uur Jan ten Boom baalt ervan dat Johan ophoudt: 'Het verscheiden van Johan drukt best wel zwaar op `t hart als je zo intens en lang met de band hebt gewerkt. Ik respecteer de beslissing van de jongens. Deze laatste toer gaat zonder twijfel heel bijzonder worden".

Jacob ondertussen monter: "Dit is niet het eind van de wereld hoor. Alleen houdt deze groep op en weet ik nu nog niet hoe ik verder ga".