Joost van Bellen: Greatest Rock & Rave Circus


Joost van Bellen, Boemklatsch, DJ Wannabe A Star, Aux Raus, Monsieur Plastique e.a.


Welkom!
Hooggeëerd publiek! Van harte welkom bij het Rock 'n Rave Circus, en graag uw onverdeelde aandacht voor het volgende! Ter ere van het 25-jarig DJ-jubileum van discodinosaurus Joost van Bellen komt het Rock 'n Rave Circus naar Eindhoven: een spectaculaire show geïnspireerd door circussen als Barnum & Baileys, eind jaren '80 raves en rock opera’s als Tommy en The Rocky Horror Picture Show.

Joost van Bellen
Na 25 jaar draaien is Joost van Bellen eindelijk waar hij hoort te zijn: op een olifantenpodium in het circus met een feestkarwats in de hand! De zelfverklaarde discodinosaurus heeft een buik waar menig circusdirecteur jaloers op is en een snor waar De Vrouw Met De Baard een moord voor zou doen. Het begon allemaal toen hij werd geboren terwijl zijn moeder stond te twisten in de gang. Op zijn elfde speelde hij thuis Garry Glitter tijdens theekransjes en inmiddels brengt de creatieve honderdduizendklapper al een kwart eeuw lang het feest naar stad en land, van New Yorkse hipsterclubs tot hooischuren in Waddinxveen. Als we moeten opnoemen wat hij in die tussentijd allemaal gedaan heeft dan zijn we over twee decennia nog niet klaar, maar dat hij de circustent op zijn grondvesten zal laten schudden is zeker. Stilstaan is zeker geen optie, achterom kijken kan misschien een keer op een zondagmiddag maar niet nu, dus op naar de komende 25 jaar!

Acts
Het grootse Rock 'n Rave Circus wordt bezet door de meest excentrieke circusfamilie van alle halfronden ter wereld! Naast de vaste kern van artiesten presenteren wij ook een compleet stuntteam aan performers: doorgefokte multitalenten van jaren inteelt die we met onzorgvuldige precisie hebben geselecteerd op acrobatische onkunde, slechte adem en overtollig gezichtshaar. Tijdens een slopende opleiding zijn ze getraind om te entertainen, waarbij ze gemotiveerd werden door een zwiepend roestig bakkersmes als de enige reactie die ze van het testpubliek kregen niet enthousiaster was dan een binnensmonds gegiebel.
Ze vormen de kleurrijke harde kern van het feest en doen niets liever dan het onwetende publiek weer eens flink laten verlangen naar de veilige schoot van hun moeder. Het is een nogal onvoorspelbaar geheel dus het enige wat je kunt verwachten is het onverwachte.

Wannabe A Star
Wannabe A Star heeft meer ballen dan de Sterkste Vrouw Ter Wereld, legt haar benen nog in haar nek als ze acht maanden zwanger is en draait plaatjes als een hysterische jongleur op acid. Ze. Is. Gemaakt. Voor. Het. Circus.  Deze sexy mama neemt het allemaal niet te serieus en is een meesteres als het aankomt op zelfspot, absurde outfits en muziekkeuze. Het enige voorspelbare aan Wannabe A Star is dat iedereen altijd helemaal losgaat.


Wannabe A Star

Melomanics
Na een zinderende finale kwam Melomanics als terechte winnaar van de Gouden Olifantendrol uit de bus. Maar ze moesten er meteen weer in. Onze toerbus welteverstaan, want MeloManics heeft hiermee een plekje in het Rock 'n Rave Circus bemachtigd. Het geluid van dit trio is te omschrijven als een ingenieuze combinatie van swingende synthpop en ruige rock 'n' roll, waarvan je misselijkmakend over de dansvloer zult rondtollen. Daar komt nog bij dat hun beestachtige beatsals een levende kanonskogel je maag in knallen!


Melomanics

Aux Raus
De vuistslag van het Rock 'n Rave Circus is de hardcore punkband Aux Raus, bestaande uit zanger Bastiaan Bosma en gitarist Luuk Bouman. Door de jaren heen heeft dit net zo verfijnde als lompe duo een explosief indrukwekkende live-reputatie opgebouwd, waarbij druppels spuug, zweet en bloed tegen de muren spetteren en daar dankbaar blijven hangen. De liveshows van Aux Raus zijn een ware gebeurtenis: alsof een gabberfeest en een punkconcert samen in de blender zijn gestopt en vervolgens het raam uit zijn geworpen. Het eindigt altijd met een kolkende pit en een halfnaakte, tot op het bot bezwete Bastiaan op het podium. Komt Dat Zien! CIRCUS IN JE KOP!


Aux Raus

Boemklatsch
Boemklatsch gaat ervoor zorgen dat het tentdak er aan het einde van de avond af wordt geblazen en pas weer de grond raakt in een Duits weiland. Met hun electro zo smerig als een ongewassen olifantenkop en bootybeats vetter dan de billen van de Dikke Dame is Boemklatsch een perfecte afsluiter voor ons circusfestijn. Boemklatsch is als een brandende hoelahoepact die volledig uit de hand loopt. Zo goed zijn ze.


Boemklatsch

 

Spreekstalmeester
Spreekstalmeester van de avond is Monsieur Plastique. Met de attitude van een verzuurde paardendresseur schreeuwt hij alle artiesten de circuspiste in. Deze 21-jarige gaat relatief kort mee, maar is met zijn praatjes al geruime tijd een attractie in het uitgaansleven, en houdt nu een eigen kooitje bezet in ons reizende circus. Plastique zal de avond vullen met vuile teksten waar zelfs je asociale onderbuurvrouw van op zou kijken!


Monsieur Plastique

Dresscode!
The Greatest Rock 'n Rave Circus vraagt jullie allen om in de juiste kleding te arriveren! De dresscode is simpel: SNORREMANZEN (M/V) FREAKSHOW EN CIRCUSVOLK! Dus kom als Pipo de Clown, mislukte messenwerper, goocheldoos, Chiel Montagne, lesbische leeuwentemmer, corpulente koorddanser, hoelahoepende tijger, het haar van Hans Klok, trapezetrut, Kazachstaans slangenmens, Ted de Braak, glitterolifant, Turkse tuimelaar, levende kanonskogel, Oleg Popov, depressieve degenslikker, Mamaloe, sterke man (m/v), hitsige stalknecht, Yuri van Gelder, wipplankwipper, het Russisch Nationaal hondenelftal, laffe vuurvreter, olijke Pierrot, knaagdierendresseur, illustere illusionist, bromsnor, Bassie zonder Adriaan, Adriaan zonder broek, Dikke Dame, Salvador Dali-waarom-ook-nie, suikerspin, Dombo, brandende hoepel, ontsnapte vlooi, talentloze diabolo-artiest, Onkel Adolf of als vangnet. In onze speciale circuskiosk kun je tevens van alles kopen tegen een schappelijke prijs, dus je kunt je ook altijd daar nog opkalefateren!