The Cult


'LOVE' LIVE wereldtour Let op: wegens het wegvallen van de support, begint het concert van The Cult om 21.00 uur!


Let op: de band neemt voor deze show geen support mee!


The Cult doet op deze tour een stapje terug in de tijd naar 1985. Dat jaar brachten Billy Duffy en Ian Astbury het album 'LOVE' uit, door fans en media wereldwijd als meest indrukwekkende album van de band beschouwd. Het concert dat de band gaat geven zal in zijn geheel in het teken staan van dit album, het wordt een spectaculaire show met veel special effects en 'state-of-the-art technology'.

The Cult ontstond officieel in 1984 maar bestond voor die tijd al als Death Cult. Omdat de Britten de associatie met Death niet helemaal gepast vonden besloten ze in 1984 verder te gaan als The Cult. De pittige muziek en de liedteksten van Astbury waaruit zijn bewondering voor de Amerikaanse indianen sprak (in zijn jeugd verbleef hij enige tijd in Canada), zorgden voor een unieke combinatie waarmee The Cult Engeland als rockland weer op de kaart zette. Hits van de band als 'Edie' en 'She Sells Sanctuary' prijken nog steeds in diverse eindejaarslijsten. Het laatste album van de band was 'Born Into This' uit 2007.

De band staat zondag 11 oktober ook in de Heineken Music Hall, wegens succes wilde ze nog een extra show doen en kozen voor een kleinere, intieme zaal. 

Na afloop van het concert vindt in The Rambler een afterparty plaats.  Onder het genot van de juiste muziek en een drankje kun je dan bijkomen van deze overweldigende band.