Note ! : Seuil


Vrijdag 18 september is de kick-off van: Note ! de nieuwe maandelijkse breed georiënteerde tech house avond in de Effenaar.


Seuil (FreaknChic, Eklo, Fr) + EL-P + Zef Felicien + creative support


Lokale helden en talenten komen tijdens Note! samen met internationaal gerenommeerde cutting edge gast-dj’s en live acts. Kortom een nieuw platform binnen de lichtstad, zonder pretenties, waarbij we niet ingaan op trends maar louter programmeren vanuit de onderbuik.


Seuil

Mede daarom is de keuze gemaakt voor onze eerste internationale gast, namelijk de uit Parijs afkomstige producer, dj en labeleigenaar Alexis Benard oftewel ‘Seuil’. Met een klassieke achtergrond als pianist en percussionist bij verschillende jazz en blues formaties belandde de Fransman al snel in de wereld van de elektronische muziek. Geïnspireerd door artiesten als Ricardo Villalobos, Zip, Matthew Dear en Cabanne en het label Perlon sloeg het elektronische virus sloeg al snel over. Dit resulteerde in diverse samenwerkingen binnen de Parijse underground scène.

In 2007 startte Seuil zijn eigen label Eklo waarop artiesten als Tolga Fidan, Dop, Agnes, Heartthrob en Lauhaus een release op kregen. In de tussentijd timmerde Seuil zelf als producer en remixer hard aan de weg wat resulteerde in talloze releases op labels als FreaknChic, Moonharbour, Minibar en natuurlijk zijn eigen Eklo.

Als dj rockt hij al vijf jaar de dansvloeren en zijn live act is idem dito een must see. Kortom de uitgesproken gast voor de openingsavond van Note !

Over talent en dansvloeren rocken gesproken.. Ook in Eindhoven is deze eigenschap te vinden, namelijk in de vorm van de gepassioneerde dj genaamd EL-P. Hij is een van de parels binnen de Nederlandse scène die het verdient om de oester te verlaten. Altijd de vinger aan de pols als het gaat om het vinden van de juiste platen, uiteraard op vinyl zoals het een echte dj betaamd. En met zijn zesde zintuig weet hij iedere keer zijn luisteraars te boeien vanaf de eerste tot de laatste plaat, Kortom deze avond mag de Minimal Eindhoven resident  EL-P dan ook niet ontbreken..

Upcoming talents daar kan Eindhoven tegenwoordig ook een flink blik van opentrekken, vandaar dat de keuze voor de jonge en  gedreven Zef Felicien snel was gemaakt. Degene die wel eens een Mono40 avond hebben bezocht kunnen beamen dat het met zijn talent ook wel goed zit, zeker als het gaat om de tent uit zijn voegen te trekken. Deze eerste editie is hem de uitdaging gegevens om de avond op een mooie opbouwende manier te openen..

Kortom Note ! vrijdag 18 september in je agenda…