Sine: Dubstep feat. 2000F e.a.


Dubstep


2000F (dk | Hyperdub / Kraken) + Gomes (nl | Oi!) + Plus (nl | Dubieus) + Piro (nl | Sine)


In mei was er eindelijk de dubstep-inwijding van Eindhoven in de Effenaar. Komonazmuk heeft de kleine zaal destijds nog nét heel weten te houden en daarom zijn we vanavond weer terug met dikke baslijnen in de lichtstad! Omdat dubstep voortaan met enige regelmaat geprogrammeerd zal worden in de Effenaar gaat het concept vanaf nu verder onder de naam Sine!

2000F
Bij de start van een nieuw concept hoort natuurlijk een frisse naam. 2000F komt uit Kopenhagen (DK) en is al vanaf dag één de grote man achter dubstep in zijn thuisland. Daarvoor hield hij zich voornamelijk bezig met het promoten en draaien van jungle en drum&bass. Zijn dubstep doorbraak kwam echter in 2004, toen zijn releases grijs werden gedraaid op de legendarische BBC 1Xtra ‘Underground Knowledge’ radio show.

Begin 2009 kwam zijn nummer ‘You Don’t Know What Love Is’ (feat. JKamata) uit op Kode9 zijn Hyperdub label. Een nummer dat al ruim twee jaar door alle grote dj’s uit de scene werd gedraaid. Deze release zorgde er dan ook voor dat zijn naam een prominente plek heeft ingenomen binnen de internationale dubstep scene.

Gomes
Al sinds het ontstaan van de Nederlandse UK Garage scene behoort Gomes tot een van de grote mannen in deze wereld. Toen de garage steeds donkerder en rauwer werd ging Gomes mee met deze verandering. Deze wijziging van sound kennen we nu als die van dubstep en grime.

Gomes organiseert inmiddels al meer dan 5 jaar de 'Oi!' avonden in Paradiso Oi! is een begrip geworden in de scene en heeft door de jaren heen al vele grote namen neergezet. Met zijn eigen radio show (Oi Pirate Radio) en label (Oi! Records) pusht Gomes de sound vooruit. G-Man is het productie alias van Gomes waarvan eind vorig jaar de eerste releases het daglicht zagen.

In Eindhoven zal Gomes er voor zorgen dat de dansvloer tot de allerlaatste seconde in beweging zal blijven.

Plus & Piro
Host van de avond is de Eindhovense dj Piro. Samen met een van de drijfkrachten achter de Utrechtse DUBieus crew, dj Plus zal hij de avond in stijl openen.