Nouvelle Vague


Inclusief toegang tot Grand Foulard met o.a. The Subs!


Op de kop af twee jaar na hun vorige geweldige show in de Effenaar komt Nouvelle Vague weer naar Eindhoven. Nouvelle Vague is een Franse popgroep die oude klassiekers en punksongs covert en bewerkt tot bossanova/jazzy/popsongs. En hoe! Deze bewerkingen zijn over het algemeen zó fantastisch en geheel eigen, alsof het lijkt dat de band eigen werk speelt.

De band bracht onlangs haar derde album '3' uit, met daarop onder meer bewerkingen van songs van Depeche Mode, Talking Heads en Plastic Bertrand. Een paar kernwoorden die de Nouvelle Vague-ervaring wellicht wat kunnen verhelderen: zwoel, veel valse lucht, swingend, sensueel, new wave, dansen, Franse tongval, mooie dames, meezingen!

Op hun nieuwe cd zingt ook een aantal schrijvers van de originelen van de klassiekers mee. Zoals bijvoorbeeld Depeche Mode-brein Martin Gore. Dit om maar even te onderstrepen dat dit heus geen gewone coverband is en dat de vertalingen van NV kunnen rekenen op goedkeuring van de scheppers van de songs.

De wonderschone voorvrouw van Nouvelle Vague heet Melanie Pain. Ok, in Frankrijk vertalen ze die achternaam als 'brood'. Maar wij denken eerder aan de Engelse vertaling en het hartzeer dat deze dame met haar fantastische zuchstem en presence zal veroorzaken.

Een kaartje geeft tevens toegang tot Grand Foulard met o.a. The Subs! lees er hier meer over.