Imperial Never Say Die Club Tour 2009


metal / posthardcore / dikke vette line-up! Let op! Speciaal voor dit concert is de leeftijdsgrens opgerekt. Het is zonder begeleiding toegankelijk voor 14+. Bezoekers onder de 14 jaar krijgen allee


Architects + Despised Icon + Horse The Band + As Blood Runs Black + Oceano + I Wrestled A Bear Once + The Ghost Inside


Eindelijk istie officieel bevestigd, de Imperial Never Say Die Club Tour 2009! Een ubervette line-up met de coolste nieuwe metalbands komt 8 november naar de Effenaar.
Deze killerbill belooft een dik feest te worden! Met Architects, Despised Icon, Horse The Band, As Blood Runs Black, Oceano, I Wrestled A Bear Once en The Ghost Inside komen zeven vooruitstrevende, hoogst energieke en überbrute bands naar Eindhoven. Posthardcore, metalcore, mathcore death metal, experimental core: zomaar wat labels die op deze bands worden geplakt. Allemaal komen ze in feite op hetzelfde neer: deze package weet wat het is om ferme muzikale vuistslagen uit te delen.

Architects

Het Britse Architects imponeerde eerder dit jaar met hun derde studioalbum ‘Hollow Crown’. Hierop zet dit vijftal de puntjes eens even keihard op de i, als het aankomt op heftige mathcore. Een van de absolute headliners van het festival.

Ook Despised Icon belooft hoge ogen te gaan gooien. Dit zestal uit het Canadese Quebec dat opereert op het Century Media label, werd opgericht in 2002. Ondertussen bracht de band drie ultraheftige deathcore albums uit. Hun vierde langspeler wordt in september 2009 verwacht. Van die nieuwe plaat gaat Despised Icon ongetwijfeld het beste laten horen in de Effenaar!

As Blood Runs Black is ook keihard in de studio aan het ploeteren aan hun nieuwe album. De post van zanger is momenteel vacant, dus auditeurs zijn welkom bij deze deathcoreformatie. Zie http://www.myspace.com/asbloodrunsblack voor meer info over de procedure van de audities!

"Oceano is the heaviest, most pissed off band on the planet”, zo beweert Oceano zelf op hun MySpace. Hoogspraak? Nee hoor! Oceano is wat ze zelf beweren. Op hun album ‘Depths’ delen ze al rake klappen uit. En op het podium is het niet veel anders met hun grensoverschrijdende grindcore.


Horse The Band

Horse The Band gaf onlangs nog een indrukwekkend optreden even verderop in Dynamo. Kenmerkend voor de sound van deze Amerikanen is het gebruik van toetsen en videogame-achtige geluiden. ‘Nintendocore’, is de zogenoemde stijlbenaming die hieruit is voortgevloeid. Net als de zes andere bands die vandaag optreden, belooft het Horse The Band songs met een vaak duizelingwekkend hoog tempo te brengen. Zorg dat je niet met je ogen knippert, want voor je het weet mis je iets! 


I Wrestled A Bear Once

Een van de meest gevarieerde groepen op de line-up is Iwrestledabearonce. Dit vijftal hopt werkelijk op verbluffende manier van het ene naar het andere genre. Van grindcore naar metal en mathcore en zelfs country. Wederom een absolute aanrader op het affiche van Imperial Never Say Die!

The Ghost Inside uit Californië zorgt voor de melodieuze hardcore op deze middag en avond. Het is ondertussen al meermaals onderstreept: alle bands op de line-up zijn meer dan bruut. Dit viertal vormt geen uitzondering!